Logo
nieuws

Cristiano Ronaldo zet hoofdsponsor EK te kakken, zo reageert de wereld


Cristiano Ronaldo had nog geen bal aangeraakt op het Europees Kampioenschap of hij stond al volop in de schijnwerpers. De Portugese superster baarde opzien tijdens de persconferentie, voorafgaand aan het duel met Hongarije. Hij schoof de flesjes van hoofdsponsor Coca-Cola uit beeld en riep men op om water te drinken. Het internet reageert met gemengde gevoelens.

Ronaldo leek een statement te willen maken, toen hij afgelopen maandag tijdens de persconferentie twee flesjes Coca-Cola uit het zicht van de camera's zette. Hij pakte vervolgens een flesje water, liet deze zien voor de camera's en riep men op om water te drinken. De Portugees leek hiermee afstand te doen van het drinken van frisdrank. Een opmerkelijke actie, want Ronaldo was in het verleden nog te zien in een reclamecampagne van Coca-Cola. Daarnaast is de frisdrankgigant hoofdsponsor van het Europees Kampioenschap. Toch is het niet onbekend dat Ronaldo een gezonde levensstijl nastreeft. Zo drinkt hij onder meer geen alcohol, slaapt hij iedere nacht minimaal acht uur en hanteert hij een dieet met zes maaltijden per dag.

Het statement van Ronaldo tijdens de persconferentie kon op social media op veel bijval rekenen, al waren ook mensen die het maar "hypocriet" vonden. Ronaldo heeft zijn bankrekening immers voor een groot deel laten vullen door grote sponsors zoals Coca-Cola.