Logo
betting-nieuws

Rice gaat weddenschap aan: probeert eerste biertje als Engeland Europees kampioen wordt


West Ham United-middenvelder Declan Rice heeft gezegd zijn allereerste glas bier ooit te drinken wanneer Engeland Europees kampioen wordt. Rice ontpopte zich afgelopen seizoen tot een revelatie op het middenveld bij The Hammers en kan ook rekenen op een basisplaats tijdens EURO 2020.

Engeland favoriet voor EK-titel

"It's Coming Home", voor ieder eindtoernooi zijn de Engelsen er heilig van overtuigd: we nemen de cup mee naar huis. Deze keer is het niet eens onrealistisch. Bondscoach Gareth Southgate beschikt over een selectie die uit een goede mix van ervaring en talent bestaat. Met wereldtoppers als Harry Kane, Jadon Sancho, Raheem Sterling, Phil Foden en Marcus Rashford in de ploeg is het verwachtingspatroon automatisch hoog. Ook buiten Engeland ziet men in The Three Lions als een kanshebber op de EK-titel. 

Rice is geen bierdrinker

Declan Rice wordt gezien als één van de bouwstenen van de ploeg. Hij stond in basis in de tweede oefenduels in aanloop naar het EK. De centrale middenvelder hoopt dat hij het verschil kan maken en uiteindelijk Europees kampioen wordt. Ook al betekent dat hij dan zijn eerste glas bier moet drinken. "Weet je wat, tot op de dag van vandaag heb ik nooit bier gedronken en ik ben 22. Dat is de waarheid", zo wordt Rice geciteerd door SportBible. "Ik heb nog nooit een glas gehad. Ik drink het niet. Ik ben geen echte drinken. Maar een biertje? Nee. Het doet er eigenlijk niet toe, maar ik heb nog nooit bier gehad. Mensen verbazen zich daarover. Ik vind de geur niet lekker dus heb het daarom nog nooit genomen." Hij voegde eraan toe te willen proberen wanneer Engeland het Europees kampioenschap wint. "Maar waarschijnlijk spuug ik het weer uit." 

Van fan naar speler 

Net als veel spelers in de selectie van Engeland was Rice supporter tijdens het vorige toernooi waar de Engelsen aan meededen. Rice was in Dubai tijdens het WK in 2018. Voor hem voelt het ongelooflijk om een eindtoernooi nu als speler mee te maken. "Het zingen voor de wedstrijd, het volkslied. Er gewoon deel van uitmaken. Ik was een fan tijdens dat toernooi, dus om deel uit te maken van dit toernooi is ongelooflijk", aldus Rice.