Logo
betting-nieuws

Statistiekenbureau Gracenote: grootste kans op finale tussen België en Engeland


Een bemoedigende kansberekening voor onze Zuiderburen. Volgens statistiekenbureau Gracenote is de kans het groot dat Engeland en België het tegen elkaar op gaan nemen in de finale van EURO 2020.

Nederland komt ver op EURO 2020

Gracenote heeft op verschillende uitkomsten in het toernooi een kansberekening losgelaten. Ten eerste op de teams die de groepsfase overleven. Nederland behoort tot de kopgroep van landen die volgens Gracenote meer dan 90% kans hebben om door te stoten naar de achtste finale. Naast Nederland zijn dat Spanje, Engeland, Italië en Denemarken. Oostenrijk en Oekraïne, twee landen die ook bij Nederland in de groep zitten, krijgen van Gracenote meer dan 60% kans op het bereiken van de volgende ronde. 

Mocht het toernooi verlopen zoals Gracenote heeft gesimuleerd, dan hoeven we de Oranje-spullen ook na de achtste finale nog niet op te ruimen. Het databureau schaart Nederland namelijk in het rijtje met landen dat de meeste kans maakt op het behalen van de kwartfinale. Het team van Frank de Boer maakt daarop evenveel kans als Spanje, Italië, België, Denemarken, Frankrijk en Duitsland.

Engeland vs België in de finale van het EK

Gedoodverfde favoriet Frankrijk komt er in deze berekening minder bekaaid vanaf, want de finale halen doen ze niet, laat onderstaand model zien. Met 2.9% hebben België en Engeland de grootste kans om de eindstrijd van het EK te halen. Een finale tussen Engeland en Italië is ook nog waarschijnlijk met 2.8%. Daarna volgt pas Frankrijk dat het op zou moeten nemen tegen België. De reden dat Engeland goede papieren heeft voor het bereiken van de finale is omdat het land maar liefst zes wedstrijden op Wembley kan spelen. De steun van het thuispubliek wordt op die manier een doorslaggevende factor op dit EK.