Logo
nieuws

Nederlandse scheidsrechter fluit vanavond openingsduel EK tussen Turkije en Italië


Vanavond wordt het Europees Kampioenschap geopend met een duel tussen Turkije en Italië. Deze openingswedstrijd zal onder leiding staan van een Nederlandse scheidsrechter. De UEFA heeft namelijk Danny Makkelie aangewezen als arbiter voor deze speciale wedstrijd. Voor Makkelie wordt het zijn eerste eindtoernooi.

In het Stadio Olimpico in Rome zal Makkelie vanavond om 21:00 uur het startschot geven voor het Europees Kampioenschap voetbal. Een mooi moment voor de 38-jarige leidsman, die zijn debuut maakt op een eindtoernooi. De UEFA gunt hem de openingswedstrijd, mede door zijn goede prestaties tijdens verschillende topduels in de Champions League. Zo floot Makkelie onder andere de halve finale tussen Real Madrid en Chelsea. Makkelie zal tijdens de openingswedstrijd op het EK geassisteerd worden door Hessel Steegstra en Jan de Vries. Kevin Blom heeft de verantwoordelijkheid gekregen over de VAR en zal daarin ondersteuning krijgen van Pol van Boekel. De vierde official is de Franse vrouw Stéphanie Frappart. 

Turkije en Italië openen EK

Makkelie kan zijn borst natmaken voor het duel tussen Turkije en Italië. Beide landen willen tijdens deze beladen wedstrijd zo goed mogelijk voor de dag komen en staan daarnaast beiden bekend als zeer gepassioneerd en emotioneel. Italië heeft daarnaast ook de reputatie niet vies te zijn van een beetje theater en tijdrekken. Makkelie zal dit dus goed onder controle moeten houden. Bij de bookmakers is Italië echter wel de grote favoriet voor deze wedstrijd. Met een odd van 1.53 bij bookmaker TOTO krijgen de Italianen fors meer kansen toebedeeld dan Turkije, dat het moet doen met een quotering van 7.80. Een gelijkspel is nog goed voor 3.75 keer je inzet.