Logo
nieuws

Juventus, Real Madrid en FC Barcelona moeten vrezen voor ergste: UEFA start onderzoek


De grootmachten die nog wel achter de Super League staan, Juventus, Real Madrid en FC Barcelona, moeten vrezen voor het ergste. De UEFA heeft namelijk eerder deze week aangekondigd een disciplinair onderzoek in te stellen. Welke straf zij gaan krijgen, is nog niet bekend, maar de UEFA zal niet mild zijn, zo is de verwachting.

Het kwam niet geheel uit de lucht vallen, maar afgelopen week kondigde de UEFA officieel aan dat het een onderzoek ging instellen naar Juventus, FC Barcelona en Real Madrid. Dit vanwege hun betrokkenheid bij de Super League en het niet willen afstappen van deze plannen. De drie grootmachten blijven volhouden dat de Super League de enige oplossing is om het topvoetbal te herstructureren en zijn geenszins van plan afstand te nemen van het nieuwe toernooi. Andere clubs als Liverpool, Atlético Madrid en AC Milan deden dit wel, waardoor de UEFA hen slechts een milde straf heeft opgelegd. Zij moeten komend seizoen een deel van hun Europese inkomsten afstaan en deze doneren aan een goed doel.

Juventus, FC Barcelona en Real Madrid moeten vrezen

Omdat Juventus, FC Barcelona en Real Madrid vast blijven houden aan hun plan om een Super League op te tuigen, ziet de UEFA geen andere mogelijkheid dan een disciplinair onderzoek in te stellen. De uitkomst hiervan zou wel eens desastreus kunnen zijn voor de clubs. Zowel Juventus, als FC Barcelona en Real Madrid kampen al met gigantische schulden en zouden het zich niet kunnen veroorloven als ze bijvoorbeeld verbannen worden uit de UEFA Champions League. "De UEFA heeft zich alle rechten voorbehouden om de maatregelen te nemen die zij passend acht tegen de clubs die tot dusver hebben geweigerd af te zien van de zogenaamde ‘Super League’’’, zo meldt de bond in haar statement.

Voor Juventus is het onderzoek van de UEFA dubbel vervelend, want de Italiaanse topclub moet ook al vanuit de nationale voetbalbond vrezen voor een sanctie. Gabriele Gravina, voorzitter van de Italiaanse voetbalbond FIGC, kondigde kortgeleden al aan dat Juventus als brein achter de plannen moet vrezen voor verbanning uit de Serie A, de hoogste voetbalcompetitie van Italië.