Logo
betting-nieuws

Zoveel krijgt de winnaar van de Champions League 2020/'21


Van de vier ploegen in de halve finale van de Champions League heeft Manchester City - na een 1-2 overwinning op bezoek bij Paris Saint-Germain - de beste papieren om zich te plaatsen voor de finale. De halve finalisten hebben al een tientallen miljoenen bij elkaar gevoetbald. In de finale wacht nog een welkome bonus. 

Real Madrid en Chelsea hielden elkaar vorige week in evenwicht: 1-1. Het gemaakte uitdoelpunt geeft Chelsea een licht voordeel voor aanvang van het duel, maar wat de wedstrijd in Madrid duidelijk maakte was dat de teams aan elkaar gewaagd zijn. Na een sterke eerste helft zakte Paris Saint-Germain door z'n hoeven in het tweede bedrijf. Daardoor staan de Parijzenaren voor een lastige klus in Manchester. In aanloop naar het cruciale duel won PSG met 2-1 van Lens. Ook Manchester City won. De ploeg van Pep Guardiola won met 0-2 van Crystal Palace.

Manchester City, de aanstaand kampioen van Engeland, voert ook de ranglijst aan van de Euro Club Index. Deze index voorspelt ook een overwinning voor The Citizens tegen PSG dinsdagavond. De verhoudingen liggen bij Chelsea - Real Madrid wat dichter bij elkaar op basis van deze index. De kans dat Chelsea wint wordt geschat op 31%, de kans dat Real Madrid wint 39%. 

Prijzengeld Champions League

Voor de gulzige eliteclubs kan het nooit genoeg zijn, zo bleek uit het iniatief voor de Super League, maar we kunnen niet anders stellen dat het ook in de Champions League goed boeren is. Ter illustratie: Ajax kon al 30 miljoen euro bijschrijven zonder dat er maar bal had gerold. Dat komt door de hoge startpremie voor het toernooi à 15,25 miljoen euro en een beloning op basis van de prestaties uit het recente verleden. Een overwinning in de huidige Champions League-campagne levert 2,7 miljoen euro op, een gelijkspel 0,9 miljoen euro. Voor het bereiken van de achtste finale krijgen de teams 9,5 miljoen euro, een plek in de kwartfinale is goed voor 10,5 miljoen euro en een plek bij de laatste vier 12 miljoen euro. De finalisten ontvangen ieder nog eens 15 miljoen euro. De winnaar van de Champions League mag nog eens 7 miljoen euro bijschrijven.