Logo
nieuws

Voormalig Liverpool-verdediger Daniel Agger verdient nu de kost met eigen rioolbedrijf


Daniel Agger was jarenlang de vrees van menig Premier League-spits als messcherpe verdediger van Liverpool. Nadat hij in thuisland Denemarken zijn carrière afsloot dook hij het bedrijfsleven in. Agger is de trotse eigenaar van een waterzuiveringsbedrijf.

Met zijn agressieve speelstijl boezemde hij zijn tegenstanders angst in. Agger verhuiside in 2006 van Brondy naar Liverpool en maakte daar net de tien jaar niet vol. In totaal kwam hij 232 keer in actie voor The Reds en won hij één prijs, de League Cup in 2012. Hij ging al vrij vroeg met voetbalpensioen door aanhoudende klachten aan zijn rug. Op 31-jarige leeftijd hing hij zijn schoenen aan de wilgen, nadat hij jarenlang met pijnstillers had gevoetbald. Toen hij in Liverpool speelde, investeerde Agger al in de toekomst. Hij richtte een bedrijf op genaamd KloAgger en stak 450.000 pond in het project. Zodoende vult Agger nu zijn dagen met het schoonmaken van riolen in Denemarken. 

Via zijn Instagram geeft Agger een inkijkje in zijn dagelijkse werkzaamheden. We zien hem als de grote baas op kantoor zitten, maar hij is ook niet te beroerd om zelf het stuur in handen te nemen en op pad te gaan met een speciale vrachtwagen waarmee de rioolbuizen worden schoongemaakt. Agger is ook nog eens bevoegd om tattoeages te zetten. Op zijn knokkels staan de letters YWNA, naar het clublied van Liverpool You'll Never Walk Alone. Hij liet de letters erop zetten toen er geruchten op gang kwamen over een mogelijk vertrek van Agger bij Liverpool. Met deze tattoeage bevestigde hij dat hij de club trouw bleef.  

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Daniel Agger (@danielagger22)

Agger wordt hoofdtrainer HB Køge

De voormalig international harkte een vermogen van ruim 10 miljoen euro bij elkaar in Engeland. Geld dat hij nu mooi kan investeren in zijn rioolbedrijf. Het is trouwens niet zo dat Agger de voetbalwereld voor goed gedag heeft gezegd. De Deen beschikt over een trainersdiploma en is per 1 juni de nieuwe hoofdtrainer van HB Køge, een club dat uitkomt op het tweede niveau in Denemarken.