Logo
betting-nieuws

Barcelona ondanks achterstand favoriet voor kampioenschap bij bookmakers


De bookmakers gaan ervan uit dat Ronald Koeman in zijn eerste seizoen als trainer van Barcelona met de titel aan de haal gaat. De wedkantoren dichten Barcelona, ondanks de achterstand op Atlético Madrid, de meeste kans toe. 

De jaargang van La Liga telt nog vier speelronden. Komende zaterdag staat voor Barcelona een cruciaal duel op het programma. Koploper Atlético Madrid komt dan naar Camp Nou. De Madrilenen hebben een voorsprong van twee punten op de ploeg van Koeman. Barcelona zou de koppositie kunnen overnemen, maar dan zal Real Madrid ook punten moeten laten liggen. Op basis van een beter doelsaldo bezet Real de tweede plaats in de competitie. Real Madrid neemt het op tegen Sevilla, dat in theorie ook nog kans maakt op de titel. Sevilla heeft zes punten minder dan koploper Atlético. Het kan een voordeel zijn dat Real - gezien de arbeid-rustverhouding - midweeks nog in actie komt in de halve finale van de Champions League. Het eerste duel met Chelsea eindigde in een gelijkspel (1-1). 

Suarez op tijd fit

Koeman zal zijn spelers zo goed mogelijk moeten instrueren op de trainingen deze week. De coach mag tijdens de kraker tegen Atlético niet meer bijsturen. Koeman zit dan het laatste deel van zijn schorsing uit. Assistent Alfred Schreuder is opnieuw de eindverantwoordelijke. Luis Suarez is precies op tijd hersteld voor het weerzien met zijn oude ploeg. De Uruguyaan stond afgelopen weekend voor het eerst sinds zijn spierblessure weer in de basis. Suarez dacht te scoren, maar zijn doelpunt werd na beoordeling van de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Atlético won met minimaal verschil van Elche (0-1). 

Barcelona titelfavoriet

De bookmakers zien Barcelona de titel pakken. Ondanks de achterstand van twee punten, krijgen de Catalanen een lagere notering voor een mogelijk kampioenschap. Zet je nu in bij de wedkantoren op een titel van Barcelona, ontvang je 2,3 keer je inleg terug. De notering voor Atlético is een stukje hoger. Gaat het team van Diego Simeone aan de haal met het kampioenschap, krijg je 2,6 keer je inzet terug. Het minste vertrouwen krijgt stadsgenoot Real Madrid. Een titel van De Koninklijke ontvang je 3,6 keer je inleg terug.