Logo
betting-nieuws

Zet nu in: 'Ajax en Spurs doen opnieuw zaken voor spectaculaire terugkeer oude bekende'


Ajax en Tottenham Hotspur deden in het verleden al verscheidene keren zaken voor transfers. Mogelijk bewandelt één van de eerder getransfereerde Ajacieden weer de weg terug naar Amsterdam. 

Hoge transfersom

Naast het vertrek van José Mourinho was er maandag nog meer nieuws te melden over de toekomst van Spurs. Een gerucht dat in de Engeland serieus wordt genomen luidt dat de Colombiaanse verdediger Davinson Sánchez voor een mogelijke terugkeer naar Amsterdam staat. Vier jaar geleden legde Spurs nog meer dan 40 miljoen euro neer voor de mandekker. Een bedrag dat de Londenaren waarschijnlijk niet zullen terugkrijgen bij een verkoop. Ook Ajax is niet van plan de verdediger te kopen. De Amsterdammers hopen Sánchez in eerste instantie te huren van Spurs. Naast Ajax zou ook het Spaanse Sevilla op vinkentouw zitten. 

Salaris Davinson Sánchez

Mocht het daadwerkelijk tot een terugkeer komen, dan wordt Sánchez direct één van de topverdieners in Amsterdam. Hij strijkt nu een jaarsalaris van 3,8 miljoen pond op in Noord-Londen. Naar verluidt komen alleen Daley Blind, Sebastién Haller en Dusan Tadic van de huidige Ajax-selectie in de buurt van die getallen. Volgens het gerenommeerde Transfermarkt is Sánchez op dit moment zo'n 36 miljoen euro waard. Hij kwam dit seizoen tot 17 optredens in de Premier League en pakte daarin één keer geel. 

Vertrek Mourinho goed nieuws?

Het vertrek van Mourinho is voor Sánchez goed nieuws, aangezien hij geen bassispeler was onder de Portugese succestrainer. Of het ontslag van Mourinho van invloed is op de toekomstplannen van de Colombiaan is niet bekend. Tijdens het duel dat uiteindelijke leidde tot het afzetten van Mourinho bleef Sánchez 90 minuten op de bank. Spurs speelde afgelopen weekend op bezoek bij Everton met 2-2 gelijk.