Logo
betting-nieuws

28 partijen vragen vergunning aan voor toegang tot Nederlandse gokmarkt


Sinds 1 april zijn er tot nu toe 28 aanvragen binnen gekomen bij de Kansspelautoriteit van partijen die toegang willen tot de Nederlandse gokmarkt. De markt voor online kansspelen gaat open op 1 oktober van dit jaar. 

De bedrijven die een aanvraag ingediend hebben worden getoetst op een aantal facetten. Wanneer ze aan alle voorwaarden voldoen, bemachtigen ze de vergunning. Er wordt gekeken of deze partijen voldoende aandacht hebben voor het voorkomen van kansspelverslaving en of het bedrijf op een verantwoordelijke manier met spelerstegoeden omgaat. De 28 gokbedrijven die hun aanvragen reeds hebben ingediend, komen in aanmerking om op 1 oktober te mogen exploiteren. 

Gevarieerd aanbod

De voorzitter van de Kansspelautoriteit, René Jansen, is tevreden over de variatie van bedrijven dat een aanvraag heeft ingediend. "De bedoeling van de wet is spelers van illegale aanbieders te kanaliseren naar legale betrouwbare aanbieders. Met dit aantal aanvragen vertrouw ik erop dat er straks sprake zal zijn van een voldoende aantrekkelijk en gevarieerd aanbod om deze doelstelling te bereiken", zo valt te lezen op de website van de organisatie. Daarnaast wordt ook vermeld dat de groep van 28 bedrijven allen voldaan hebben aan de lege van 48.000 euro. De lege geeft het recht om via verschillende websites kansspelen aanbieden. 

Bookmakers zitten straf uit

Het bestaande aanbod wordt met de komst van deze groep wedkantoren flink uitgebreid. Om welke aanbieders het gaat is voor een groot deel nog gissen. Wat wel met enige zekerheid is vast te stellen, is dat bookmaker Bet365 tot de eerste groep behoort. Deze bookmaker voldoet aan alle voorwaarden en heeft in de afgelopen jaren geen regels overtreden door zich te richten op de Nederlandse consument. Een aantal populaire bookmakers onder Nederlandse gokkers zal langer moeten wachten op een vergunning door overtredingen uit het verleden.