Logo
betting-nieuws

Primeur in voetbalwereld: Southampton-spelers krijgen bonus uitgekeerd in Bitcoin


Het vertrouwen in cryptovaluta lijkt steeds meer toe te nemen als alternatief van traditionele valuta. Bitcoin heeft inmiddels ook zijn intrede in het voetbal gedaan en daar profiteren de spelers van Southampton van. Door een deal met een Bitcoin-bedrijf krijgen de spelers van de Premier League-club bonussen uitgekeerd in Bitcoins. 

Southampton heeft een sponsordeal gesloten met Coingaming Group, een bedrijf met meerdere Bitcoin-merken in haar portfolio. Mensen over de hele wereld maken gebruik van de diensten van deze overkoepelende organisatie voor het inzetten op sportweddenschappen of het betalen van lootboxes met Bitcoin. Het is de meest lucratieve deal uit de historie van de club. Southampton ontvangt drie jaar lang 7,5 miljoen pond van het Bitcoin-concern. Het bedrijf wordt met de website Sportsbet.io zichtbaar op de shirts van de nummer 14 van de Premier League. 

Topscorers

NR.

Speler

Doelpunten

0 1

Danny Ings

12

0 2

Che Adams

9

0 3

James Ward-Prowse

8

0 4

Stuart Armstrong

4

Competitie stand

Pos.

GS

W

G

V

Pts

13

Crystal Palace

36

12

8

16

44

14

Southampton

36

12

7

17

43

15

Burnley

36

10

9

17

39

Wedstrijdvorm

Liverpool

2-0

Southampton

Southampton

3-1

Crystal Palace

Southampton

3-1

Fulham

Ook voor de spelers van Southampton is de overeenkomst goed nieuws. Als onderdeel van de deal krijgen zij prestatieafhankelijke bonussen uitgekeerd in Bitcoins. Het kwalificeren voor Europees voetbal of het winnen van een beker levert de selectie van Ralph Hussenhuttl een flink extraatje cryptovaluta op. Namens The Saints zei David Thomas, de commerciële man, het volgende over de sponsordeal. "Het team van Sportsbet.io heeft een succesvol bedrijf opgebouwd door conventies uit te dagen en de markt te verstoren, op een verantwoordelijke manier. De insteek van onze samenwerking met hen is niet anders geweest. In een korte tijd hebben ze bewezen innovatief, vooruitstrevend en buitengewoon ondersteunend te zijn voor de club, fans en de bredere gemeenschap. We hebben deze kans aangegrepen om samen veillige gokberichten te ontwikkelen en promoten."

De waarde van de Bitcoin stond dinsdagochtend op een recordprijs van 62.575 dollar. In dat licht bezien kan het contract nog veel beter uitpakken voor Southampton.