Logo
betting-nieuws

Van Aanholt ontvangt racistische berichten van gefrustreerde gokker


Crystal Palace-verdediger Patrick van Aanholt heeft een lelijk inkijkje gegeven in de berichten die hij ontvangt op social media. Na het competitieduel met Manchester United ontving Van Aanholt via Instagram een racistisch getint bericht van een gefrustreerde gokker. Tegenover Sky Sports vraagt de Nederlander zich waarom we het nog steeds over racisme in het voetbal moeten hebben. 

De gokker had ingezet dat Crystal Palace het eerste doelpunt van de wedstrijd zou maken. Van Aanholt kreeg een reuze kans op de openingstreffer, maar miste. De gefrustreerde gokker was zijn emoties niet de baas en besloot een bericht naar Van Aanholt te sturen. Daarop besloot de Oranje-international het bericht op Twitter te zetten met de begleidende tekst 'Why we kneel...'. "3.60 odds for palace 1st goal and u cant score. Why didnt u break ur fucking neck u monkey", schreef de belager. 

Van Aanholt raakte het niet persoonlijk, maar vond dat het onder de aandacht gebracht moest worden. Hij weet dat dit soort gevallen niet op zichzelf staan. Overal in Europa ontvangen spelers met een donkere huidskleur dit soort berichten, legt hij uit aan Sky Sports. "Het is belachelijk, het is crazy. En niet alleen in de Premier League. Het is overal, in La Liga, in Frankrijk. Het moet stoppen", aldus de linksback. 

Van Aanholt mag komend weekend aan de bak. Zaterdag wacht een Londens onderonsje met Chelsea. Crystal Palace hoopt het voordeel van het aantal rustdagen uit te buiten tegen de stadsgenoot. Chelsea kwam namelijk woensdag nog in actie in de Champions League. De ploeg van Thomas Tuchel won in Portugal met 0-2 van FC Porto. Een overwinning van Crystal Palace levert ruim 7 keer je inzet op. De bookmakers verwachten dat Chelsea deze strijd in zijn voordeel gaat beslissen. De notering voor een overwinning van Chelsea staat op 1.55.