Logo
betting-nieuws

Hoe Barcelona-vedette Gerard Piqué een fortuin bij elkaar speelt met zijn pokeravonturen


Gerard Piqué, al jarenlang één van de sterkhouders van Barcelona, is in de herfst van zijn carrière aanbeland. Hij heeft nog een contract tot medio 2024 in Barcelona. De verwachting is dat hij over een aantal jaren de schoenen aan de wilgen zal hangen. Hij heeft zich nog niet uitgesproken over hoe hij zijn voetbalpensioen gaat invullen. Een carrière als professioneel pokeraar ligt in het verschiet voor de 34-jarige verdediger.

Aanhangers van Barcelona zien in Piqué de toekomstig president van Barcelona. Het kind van de club is een duidelijk voorstander van een onafhankelijk Catalonië. Het is een standpunt waar veel supporters van de club zich in kunnen vinden. Het maakt hem dan ook mateloos populair in Barcelona en haar wijde omtrek. Waar de verdediger ook nooit een geheim gemaakt heeft is zijn liefde voor het pokerspel. Maling heeft hij aan wat anderen daarvan vinden. Piqué doet gewoon in het openbaar mee aan grote pokertoernooien. 

Vier jaar geleden deed Piqué mee aan een toernooi van Pokerstars.net in Barcelona. De inleg: 50.000 euro. Een bedrag dat Piqué zonder blikken of blozen op tafel legt. Toch ervaart hij voor een pokertoernooi dezelfde spanning als voor een wedstrijd in de Champions League, legde hij destijds uit. "Op het veld weet je nooit wat er zal gebeuren, wat hetzelfde is als poker. Je kunt je strategie hebben en weten hoe je gaat spelen, maar je weet nooit hoe de kaarten zullen zijn, en je moet je aanpassen aan elke situatie", zo vergeleek hij het spel poker met voetbal. 

Voetballers die oren hebben naar een uitstapje in de wereld van poker kunnen Piqué om advies vragen. Inmiddels kan hij namelijk bogen op ruime ervaring en doet hij verdienstelijk mee aan de toernooien. In 2011 ging hij voor het eerst met een serieus bedrag aan de haal. Piqué won toen een bedrag van 40.950 euro. Een paar jaar later deed hij aan hetzelfde toernooi mee en werd hij 19e. Met die plek verdubbelde Piqué zijn inleg van 10.000 euro.

Het fanatisme waarmee Piqué aan de pokertafels zit heeft ook enig enthousiasme in de Barcelona-kleedkamer aangewakkerd. Toen beiden nog teamgenoten waren, nam Piqué Neymar vaak mee naar verschillende toernooi. De huidige ster van Paris Saint-Germain is ook een groot pokerfan. Ook binnen de nationale ploeg zijn er spelers die zich naast het veld bezighouden met het spelletje. Wanneer het Spaanse elftal weer bij elkaar komt mag Piqué graag een kaartje leggen met Manchester United-keeper David de Gea en Real Sociedad-aanvoerder David Silva. 

Twee jaar geleden nam Piqué zijn toenmalige teamgenoot Arturo Vidal mee naar een eendaags toernooi in een casino in Barcelona. Het duo harkte toen een kleine halve miljoen euro bij elkaar. Piqué liep de deur uit met een bedrag van 352,950 euro, Vidal vulde het aan met een som van 134,460 euro. 

Piqué zou er dus voor kunnen kiezen zich volledig te storten op de wereld van poker, maar de intelligente mandekker volgde eerder ook al een opleiding aan de Harvard-universiteit in Boston. Daar legde hij zich toe op 'The Business of Entertainment, Media en Sports'. Het is een voetballer met vele gezichten, zoveel is duidelijk. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Gerard Pique? (@3gerardpique)