Logo
nieuws

Dit zijn de best betaalde spelers van Manchester City na contractverlenging Kevin de Bruyne


Kevin de Bruyne heeft een verbeterd contract ondertekend bij Manchester City, waardoor hij tot medio 2025 vastligt bij de aanstaand kampioen van de Premier League. Met de verlenging van het contract gaat de Belgische spelverdeler naar alle waarschijnlijk de tien jaar bij City volmaken. Maar wat gaat De Bruyne in de komende vier jaar opstrijken in Manchester? 

Er zijn maar weinig clubs in de wereld die kunnen tippen aan het salarishuis van Manchester City. Niet voor niets behoort City tot het selecte gezelschapje clubs dat meedingt naar de handtekening van Erling Braut Haaland. Naar verluidt eist Haaland een jaarsalaris van 30 miljoen euro bij zijn nieuwe club. Er vallen al een hoop clubs af bij het horen van deze eis. De best betaalde speler van de Premier League staat niet onder contract bij Manchester City, maar de Bruyne komt met zijn wekelijkse beloning een heel eind in de buurt. 

Salaris Kevin de Bruyne

De vedette van City is, niet geheel verrassend, ook de best betaalde speler van de selectie. De speler onderhandelde zonder tussenkomst van een zaakwaarnemer over de duur van het contract en het salaris. De Bruyne is met een weeksalaris van 350.000 pond de grootverdiener van de City-selectie. Op gepaste afstand volgt vleugelflitser Raheem Sterling. Sterling toucheert een slordige 300.000 pond per week. Sergio Agüero kondigde vorige week zijn afscheid aan bij Manchester City. De aanvaller wordt bedankt voor de bewezen diensten met een standbeeld voor het stadion. Clubs die interesse hebben in de Argentijnse spits zullen met hun ogen knipperen wanneer ze het City-salaris onder ogen krijgen. Tot het einde van dit seizoen krijgt Agüero nog iedere week netjes 230.000 pond overgemaakt. 

De vertrouweling van Pep Guardiola, een speler die op meerdere posities kan worden ingezeten en nooit verzaakt. We hebben het natuurlijk over Fernandinho. De Braziliaan staat op de vierde plek in het rijtje grootverdieners met een weeksalaris van 150.000 pond. Bernardo Silva kan altijd rekenen op een basisplaats. Mocht hij ooit willen vertrekken uit Engeland, dan zal dat geen financiële reden hebben. Op wekelijkse basis verdient de Portugees, net als Fernandinho, een bedrag van 150.000 pond.