Logo
nieuws

Mourinho kan fluiten naar premie van 30 miljoen pond bij mislopen Europees voetbal


Tottenham Hotspur trachtte met José Mourinho een echte prijzenpakker te hebben binnengehaald, maar de vlag hangt er in Noord-Londen er een stuk anders bij dan vooraf gehoopt. Zou de competitie nu eindigen, grijpt Spurs overal naast. Een rampscenario dreigt voor Spurs én de Portugese toptrainer.

Spurs-voorzitter Daniel Levy heeft de komende weken de schone taak een crisis te bezweren in Noord-Londen. Spurs hervatte de competitie met teleurstellend gelijkspel tegen Newcastle United: 2-2. Na afloop gaf Mourinho zijn spelers een steek onder water. Vanuit het journaille kwam de vraag waarom een het van Mourinho niet in staat was een voorsprong te verdedigen. Normaal gesproken één van de kwaliteiten van de elftallen waar de Portugees aan het roer staat. "Dezelfde coach, andere spelers", antwoordde Mourinho met gevoel voor cynisme. 

Crisis bij Spurs? 

Daily Telegraph schrijft dat de spelersgroep inmiddels tabak heeft van dit soort uitspraken van de trainer. Mourinho liet zich dit seizoen al vaker kritisch uit over zijn spelers. Het geduld van de groep begint nu op te raken, constateert de krant. Door deze tikkende tijdbom wordt er steeds meer naar Levy gekeken. Hij is de enige man die een einde kan maken aan deze voortslepende crisis. Volgens Engelse media staat de voorzitter nog achter Mourinho, maar mocht hij er niet in slagen Champions League-voetbal te halen met zijn ploeg, wordt hij de laan uitgestuurd. 

Ontslagpremier José Mourinho

Voor Mourinho is wel zaak dat hij zich minimaal kwalificeert voor de Europa League. Weet hij Spurs niet Europa in te loodsen, kan Mourinho fluiten naar de riante ontslagpremie. Met nog een tweejarig contract zou Mourinho recht hebben op 30 miljoen pond bij ontslage, ware het niet dat Spurs op dit moment zesde staat. Een plek die nergens recht op geeft. Hoe lager Mourinho eindigt, hoe lager de ontslag premie. Geeft Levy hem de zak, dan krijgt hij naar alle waarschijnlijkheid een bedrag mee dat lager is dan 30 miljoen pond, voorspelt The Daily Mail