Logo
betting-nieuws

'Ajax geeft flinke korting, Promes voor schijntje naar Moskou'


Jorrit Hendrikx kan in de persoon van Quinciy Promes mogelijk snel een landgenoot begroeten op de training. De onderhandelingen tussen Ajax en Spartak Moskou zijn in een stroomversnelling gekomen. Het was de bedoeling dat aanvaller verhuurd zou worden aan de club uit Moskou, maar nu blijkt dat Spartak hem definitief wil overnemen. 

"Een broedende kip moet je niet storen", zei Erik ten Hag afgelopen weekend over de onderhandelingen tussen Ajax en Spartak Moskou over Promes. Het lijkt er echter op dat de clubs er nu bijna uit zijn. Lang hebben ze ook niet meer, want donderdag sluit ook de Russische transfermarkt. De deal tussen Ajax en Spartak Moskou zal spoedig officieel worden bekrachtigd. 

Door de situatie waarin Promes verkeert, de Amsterdammer hangt mogelijk een celstraf boven het hoofd, hebben de Moskovieten een flinke korting weten te bedingen op de transfersom. De vleugelaanvaller vertegenwoordigt volgens Transfermarkt een waarde van 15 miljoen euro, maar het bedrag dat Spartak betaalt aan Ajax komt daar lang bij in de buurt. De Telegraaf weet namelijk dat Ajax genoegen neemt met een bedrag van 7 miljoen euro voor een definitieve overgang van de Oranje-international. 

Een punt van discussie aan de onderhandelingstafel zijn de kosten van een mogelijke strafzaak. Ajax en Spartak steggelen nog over wie dat gaat betalen. Wanneer de clubs ook hierover een akkoord bereiken zal de transfer wereldkundig gemaakt worden. Promes zat de laatste weken al niet meer bij de selectie van Ten Hag. De competitiewedstrijd tegen AZ van 31 januari is waarschijnlijk zijn laatste geweest in het shirt van de Amsterdammers. 

Salaris Promes 

Promes wordt als een verloren zoon onthaald in Moskou. Hij kende eerder een zeer succesvolle tijd als speler van Spartak. Volgens Russische media wordt Promes de best betaalde speler van de Spartak-selectie. Zijn salaris lag in Amsterdam op zo'n 3 miljoen euro per jaar. Hoeveel Promes in Moskou gaat verdienen is niet bekend.