Logo
nieuws

'Fans op de laatste speeldag van de Premier League weer welkom'


Boris Johnson heeft goed nieuws voor alle fans van de clubs uit de Premier League. The Sun schrijft namelijk dat de premier voornemens is om op de laatste speeldag van de competitie weer fans toe te laten in het stadion. Het gaat om 25% van de capaciteit van de stadions.

Waar er in de Eredivisie afgelopen weekend een test plaatsvond richting volle stadions, weet men in Engeland al wanneer publiek mag worden toegelaten. De laatste keer dat er supporters naar binnen mochten was in december. Er gloort voor dit seizoen nog hoop aan de horizon. Johnson maakte maandag een routekaart bekend voor het versoepelen van de coronamaatregelen. Daarin staat onder andere, dat mocht de situatie het toelaten, de pubs in mei weer open gaan. 

Mooi nieuws dus voor de voetbalsupporter, maar was er nog beter nieuws. In dezelfde maand moet het weer mogelijk zijn om Premier League-wedstrijden af te werken onder toeziend oog van een gelimiteerd aantal supporters. Stadions mogen dan met 25% van de totale capaciteit gevuld zijn. De datum die genoemd wordt is 17 mei, de laatste speeldag van de Premier League. 

Dat zorgt vooral voor opwinding onder de Manchester City-fans. Hun ploeg staat fier bovenaan in de Premier League met een voorsprong van tien punten op naaste belager Manchester United. De fans hopen van harte dat na de wedstrijd tegen Everton in het Etihad Stadium de beker die hoort bij het landskampioenschap getoond kan worden aan de aanwezige supporters. 

Ook de lagere competities kunnen tegen die tijd weer groepje supporters verwelkomen. De verwachting is ook dat play-offs finale voor promotie naar de Premier League mét publiek kan worden afgewerkt.