Logo
betting-nieuws

Dit zijn de tien rijkste clubeigenaren ter wereld


Het mondiale topvoetbal wordt gedomineerd door teams die eigendom zijn van steenrijke zakenmannen. Roman Abramovitsj zette als grootaandeelhouder van Chelsea in de jaren '00 de toon. Inmiddels is de voetbalwereld overspoeld met figuren als de machtige Rus. Wie van hen is nou eigenlijk de rijkste? We zochten het uit. 

Johan Cruijff had een zak geld nog nooit een doelpunt zien maken, maar daar heeft dit selecte gezelschap maling aan. Ze bewijzen dat een kampioenschap wel degelijk te koop is. Een voorwaarde is wel dat het geld dat deze rijkaards beschikbaar stellen goed gebruikt wordt. Paris Saint-Germain en Manchester City zijn voorbeelden van clubs die worden geleid door schatrijke eigenaren en daarmee vooral op nationaal niveau succes boeken. De nestor van de clubeigenaren, Roman Abramovitsj, flikte het om met Chelsea in 2012 de Champions League te winnen. Een prestigieuze prijs, die hoog op het lijstje staat bij de machtige eigenaren. 

Steevast behoren Paris Saint-Germain en Manchester City wel tot de favorieten voor het winnen van de Europese hoofdprijs. De Parijzenaren waren vorig jaar dichtbij het eremetaal, maar moesten het in de finale afleggen tegenover Bayern München. Toevallig een club die niet wordt geleid door een hebzuchtige eigenaar, maar een voorbeeld is als het gaat om gezonde beleidsvoering. 

Op het lijstje van rijkste eigenaren moet Paris Saint-Germain zijn meerdere erkennen in Manchester City. Die achterstand lijkt niet te overbruggen voor Nasser Al-Khelaifi. Sport Mob zocht uit wie de tien rijksten zijn. Wat opvalt dat er enorm veel geld omgaat in de Amerikaanse MLS, een competitie die nu nog niet heel erg hoog aangeschreven staat, maar waar de potentie absoluut aanwezig is.  

10. Robert Kraft - New England Revolution, MLS - 6,9 miljard dollar

9. Zhang Jindong - Inter, Serie A - 8 miljard dollar

8. Nasser Al-Khelaifi - PSG, Ligue 1 - 8 miljard dollar

7. Stan Kroenke - Arsenal/ Colorado Rapid, Premier League/MLS - 8,3 miljard dollar 

6. Philip Anschutz - LA Galaxy, MLS - 10.1 miljard dollar

5. Roman Abramovitsj - Chelsea, Premier League - 12,5 miljard dollar 

4. Dietmar Hopp - Hoffenheim, Bundesliga - 18,5 miljard dollar

3. Andrea Agnelli - Juventus, Serie A - 19,1 miljard dollar

2. Dietrich Mateschitz - RB Leipzig/ Red Bull Salzburg, German Bundesliga/Austrian Bundesliga - 26,9 miljard dollar 

1. Sheikh Mansour- Manchester City, Premier League - 30 miljard dollar