Logo
wedden-voor-gevorderden

Bankroll management: hoe werkt dat en waarom is het zo belangrijk?


Als je puur recreatief weddenschappen afsluit op wedstrijden, dan zul je het niet erg vinden om zo nu en dan wat bij te moeten storten. Mochten het echter grotere bedragen worden, dan is het verstandig om wat slimmer te gaan inzetten. Daarom zorgen ervaren gokkers voor een bankroll management (BRM). Met BRM voorkom je dat je veel geld verliest en zorgen we voor een stabiele buffer voor verdere weddenschappen. Hoe dat werkt, leggen we je uit.

De werking van het bankroll management

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Bij een bankroll management is het de bedoeling dat je voorafgaand aan je weddenschappen een vast 'bankroll' percentage met jezelf afspreekt. Je bankroll is het totale vermogen dat je op dat moment te besteden hebt. Mocht je gehele bankroll op zijn, dan ben je blut, ofterwijl, in engelse termen: broke. We gaan er voor zorgen dat de kans dat dat gebeurt minimaal is. 

Een bankroll van 500 euro

We nemen in dit geval een vermogen van 500 euro als voorbeeld. Een bedrag waarmee (de meesten) niet voor hun plezier gaan gokken. Het is dus verstandig om een bankroll percentage voor jezelf vast te stellen. In dit geval kiezen wij een percentage van 2,5%. Dat is een vermogen van € 12,50 per weddenschap (2,5% van 500). In dit geval zul je dus 40 weddenschappen moeten verliezen om broke te zijn. Statistisch gezien is het niet aannemelijk dat dat zal gebeuren, dit percentage is dus een veilige keuze.

Bankroll percentage van 2,5% onderverdelen in 'stakes'

Nu we ons bankroll percentage van 2,5 % ter waarde van 12,50 vast hebben staan begint het pas. Het percentage wordt namelijk onderverdeeld in 10 stukjes. Ofterwijl: 'stakes'. Een stake is in dit geval dus €1,25. Bij weddenschappen ga je nu de afweging maken hoeveel stakes een weddenschap waard is. Weddenschappen waarbij de winkansen maximaal zijn kun je beoordelen met 10 stakes. Weddenschappen waarbij de kansen minimaal zijn beoordeel je met 1 stake. 

Weddenschap afsluiten op Ajax - Vitesse

We hebben onze bankroll samengesteld, een bankroll percentage gekozen en die onderverdeeld in stakes. Het is tijd om een weddenschap af te sluiten. In dit geval kiezen we voor Ajax - Vitesse. Het is nu de uitdaging deze wedstrijd een reeël aantal hoeveelheid stakes mee te geven. Ajax is misschien liefhebber, maar Vitesse heeft het de afgelopen wedstrijden ijzersterk gedaan. 60% van je medegokkers gaven op de wedstrijdpagina van wijwedden een overwinning voor Ajax aan. 30% voor vitesse, 10% voor een gelijkspel. In dit geval, mocht je na je medegokkers luisteren kun je de wedstrijd beoordelen met 6 stakes. 

Conclusie

Je bankroll is in dit geval €500. Je maximale inzet (2,5%) kwam uit op € 12,50. Omdat je niet helemaal zeker bent van je weddenschap ga je niet voor de voorledige 10 stakes spelen. In het geval van Ajax - Vitesse kiezen we voor een weddenschap van 6 stakes. Ofterwijl, onze totale inzet wordt € 7.50 (6x1,25).