Logo
nieuws

Deze Nederlandse spelers zijn aankomende zomer transfervrij op te halen


De kans is aannemelijk dat een groot aantal spelers met een Nederlands paspoort aankomende zomer van club wisselt. Er zijn immers diverse grote namen van eigen bodem die over een aflopend contract beschikken bij hun huidige werkgever. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Memphis Depay of Georginio Wijnaldum.

#1 Memphis Depay

Memphis Depay kwam in het verleden uit voor PSV en Manchester United, maar staat alweer sinds 2017 onder contract in Frankrijk, waar hij de grote man is bij Olympique Lyon. Zijn contract loopt echter op 30 juni van dit jaar af en de kans is aanwezig dat Depay het hogerop gaat zoeken. Onder meer het FC Barcelona van Ronald Koeman zou interesse hebben in de 26-jarige aanvaller, die door Transfermarkt wordt geschat op een waarde van 45 miljoen euro.

#2 Georginio Wijnaldum

Naast Depay, beschikt ook collega-international Georginio Wijnaldum over een aflopend contract. De 30-jarige middenvelder staat sinds 2016 onder contract bij Liverpool en hoewel de Britse club zijn verbintenis graag wil verlengen, aast Wijnaldum naar verluidt op een transfer naar FC Barcelona. Transfermarkt schat de waarde van Wijnaldum momenteel in op 40 miljoen euro.

Wijnaldum persoonlijk akkoord met Barcelona over driejarig contract' -  Veronica Inside

#3 Patrick van Aanholt

Crystal Palace-verdediger Patrick van Aanholt kan komende zomer overstappen naar een andere club, mocht hij dat willen. De linkervleugelverdediger staat wisselend in de basis bij zijn huidige werkgever, maar het kan zijn dat hij op zoek gaat naar meer speelminuten met oog op het EK. PSV zou concrete belangstelling hebben voor de 30-jarige back, maar ook Paris Saint-Germain wordt genoemd als één van de geïnteresseerden. Transfermarkt schat de waarde van Van Aanholt op 8 miljoen euro.

#4 Jetro Willems

Een andere vleugelverdediger die aankomende zomer transfervrij is, is Jetro Willems. De oud-speler van PSV staat momenteel nog onder contract bij Eintracht Frankfurt, maar is vanaf 30 juni aanstaande vrij om te gaan en te staan waar hij wil. Willems was lange tijd uit de roulatie met een gescheurde kruisband, maar mocht afgelopen zaterdag voor het eerst weer op de bank plaatsnemen in de wedstrijd tegen Arminia Bielefeld. Of hij binnenkort bijtekent of vertrekt, moet de tijd uitwijzen. Transfermarkt schat zijn waarde momenteel op 4,5 miljoen euro.

#5 Jeffrey Bruma

Opnieuw een verdediger in deze lijst. Jeffrey Bruma is na dit seizoen transfervrij op te pikken bij Vfl Wolfsburg. De 29-jarige verdediger staat al sinds de zomer van 2016 onder contract in Duitsland, maar werd regelmatig uitgeleend. Dit seizoen keerde hij weer terug bij Wolfsburg, maar Bruma hoeft niet te rekenen op speeltijd. Dit seizoen kwam hij alleen in één bekerwedstrijd in actie. Waar PSV in 2016 nog 13,5 miljoen euro ontving voor Bruma, is hij zijn transfwaarde volgens Transfermarkt inmiddels gezakt naar 2,5 miljoen euro.

Jeffrey Bruma (@jeffreybruma) | Twitter

#6 Jordy Clasie

Voormalig international Jordy Clasie is deze zomer ook transfervrij op te pikken. De 29-jarige defensieve middenvelder van AZ kwam dit seizoen pas 3 wedstrijden in actie en kampte het gehele najaar met een blessure. Sinds het gewonnen duel met PSV van 13 januari zit Clasie weer bij de selectie en in de achtste finale van de KNVB Beker kreeg hij voor het eerst weer speelminuten. Of Clasie zijn contract bij AZ kan en wil verlengen, is nog even afwachten, maar vooralsnog loopt zijn verbintenis op 30 juni aanstaande af. Transfermarkt schat de waarde van de oud-international op 2,40 miljoen euro.

#7 Jonathan de Guzmán

Opnieuw een oud-international op de lijst van spelers die binnenkort transfervrij zijn. Jonathan de Guzmán is inmiddels 33 jaar, maar nog steeds actief in de voetballerij. Nadat hij vanaf de zomer van 2020 enige tijd zonder club zat, tekende hij in oktober een contract bij OFI Kreta. Zijn overeenkomst met de Griekse club loopt aankomende zomer af en het is nog maar de vraag of een verlenging tot de mogelijkheden behoort. De middenvelder zit de laatste weken niet meer bij de selectie, al mocht hij afgelopen zaterdag voor het eerst sinds december wel weer vijf minuten invallen. Zijn waarde staat volgens Transfermarkt op 1,2 miljoen euro.

#8 Brian Brobbey

Brian Brobbey is één van de grootste talenten van Ajax, maar de 18-jarige centrumspits zou deze zomer wel eens gratis de deur uit kunnen lopen. De onderhandelingen met Ajax verlopen stroef en er zouden diverse clubs in de rij staan om Brobbey op te pikken. Onder meer Borussia Dortmund en FC Utrecht zouden azen op zijn diensten. Brobbey speelde dit seizoen vier wedstrijden voor de hoofdmacht en kwam één keer tot scoren. Zijn waarde wordt door Transfermarkt geschat op 4 miljoen euro.

Ajax zet zich op laatste moment schrap voor grote transfer Brian Brobbey' |  Goal.com

Verder zijn er nog enkele spelers van Nederlandse komaf gratis op te pikken deze zomer. Zo beschikt keeper Joël Drommel (24) over een aflopend contract bij FC Twente, is verdediger Ryan Donk (34) kostenloos over te nemen van Galatasaray en kan Sydney van Hooijdonk (20) voor nop worden opgehaald bij NAC Breda.