Logo
nieuws

Flemming kritisch op Ajax: "Je loopt met drie sterren op je borst, dan is het zielig op zo'n manier"


Fortuna Sittard ging gisteren nipt met 1-2 onderuit tegen Ajax, maar de manier waarop de Amsterdammers speelden, was weinig indrukwekkend. Sébastien Haller schoot de winnende treffer tegen de touwen op het moment dat Lisandro Semedo geblesseerd op de grond lag. Zian Flemming vond het niet bepaald netjes dat Ajax de bal niet buiten speelde.

Ajax kende een moeizame middag op bezoek bij Fortuna Sittard. De ploeg van coach Erik ten Hag kwam niet echt in haar spel, maar wist wel te winnen. Het eerste doelpunt kwam ietwat rommelig tot stand en was zelfs een eigen doelpunt van Fortuna, maar de tweede treffer was ook niet zoals je die van Ajax verwacht, zo oordeelt Zian Flemming. Fortuna-speler Semedo ging geblesseerd na de grond, waarna Haller wist te scoren. Ajax speelde de bal niet buiten, maar datzelfde deed ook Fortuna niet. Flemming vindt het echter niet bij Ajax passen dat ze op deze manier moeten winnen.

"Wij speelden door", zo erkent Flemming dat Fortuna zelf ook niet van de mogelijkheid gebruikmaakte om de bal buiten te spelen. "Dat was dan ook het argument van Ajax en dat snap ik ergens wel, maar wij waren in een drukke aanval op links en toen kwam die bal uiteindelijk bij Onana terecht. Toen was het moment daar van: de aanval is klaar en er ligt een speler geblesseerd. Dan is het gewoon normaal om de bal buiten te schieten."

Dat Ajax het moment vervolgens aangrijpt om de winnende 1-2 binnen te schieten, vindt Flemming niet netjes. "Ik vind dat je netjes hoort te zijn en de bal gewoon uit hoort te schieten", zo zegt hij. "Ik vind het niet bij Ajax passen en dat heb ik ook tegen de spelers gezegd. Na die goal zei ik dat tegen Tadic van dat als je met drie sterren op je borst loopt, dan is het een beetje zielig als je op zo'n manier.... Wat Tadic zei? Ik weet het niet meer, hij was het er volgens mij niet helemaal mee eens, maar hij moet maar eens in de spiegel kijken."