Logo
nieuws

Van de Beek krijgt goed nieuws in gesprek met Ole Gunnar Solskjaer


Donny van de Beek mocht eindelijk weer eens vanaf de aftrap beginnen. De Nederlander startte op de plek van Bruno Fernandes in de wedstrijd tegen aartsrivaal Liverpool die met 3-2 gewonnen werd. Voorafgaand het duel met Liverpool kreeg Van de Beek goed nieuws te horen van trainer Ole Gunnar Solskjaer.

In de Premier League heeft Solskjaer Van de Beek nog niet vanaf het begin nodig. De tweede ontmoeting met Liverpool in een week tijd betroft een duel in het FA Cup-toernooi. Om andere spelers rust te geven mocht de voormalig Ajacied opdraven. Van de Beek ging zondag bij een 2-2 stand naar de kant. Fernandes kwam binnen de lijnen en schoot Manchester United naar de overwinning. Van de Beek kon zijn stempel niet drukken. 

Hij kreeg al meerdere keren het ongevraagde advies om uit te kijken naar een andere werkgever, maar van United mag Van de Beek niet weg. Vorige week woensdag ging de koploper van de Premier League op bezoek bij Fulham. In aanloop naar dat duel is de Noorse coach om tafel gegaan met de diepgaande middenvelder. In dat gesprek heeft Solskjaer volgens de Engelse journalist David Ornstein laten weten dat United toekomst ziet in Van de Beek. 

Het was een kort onderhoud waarin de coach duidelijk maakte dat hij meer speelminuten krijgt naarmate het seizoen vordert. United is op dit moment koploper van de Premier League. Het is nog te vroeg om te zeggen dat de Mancunians de favoriet zijn voor de titel. Daarvoor is het gat tot de naaste belagers nog te klein. United is ook nog actief in Europa. Volgende maand staat een dubbele ontmoeting met Real Sociedad op het programma in de Europa League. Genoeg kansen op speeltijd voor Van de Beek dus.