Logo
nieuws

'Ajax en Spartak Moskou bereiken akkoord: 12 miljoen voor Quincy Promes'


Ajax kan richting het sluiten van de transfermarkt nog even flink aan de bak. De Amsterdammers hebben volgens het Russische Sports namelijk een akkoord bereikt over de verkoop van Quincy Promes en moeten zodoende opzoek naar een opvolger. Naar verluidt ontvangt Ajax een slordige 12 miljoen euro voor de aanvaller.

De laatste weken werd Promes al veelvuldig in verband gebracht met een terugkeer naar Spartak Moskou, de club waar hij tussen 2014 en 2018 ook al onder contract stond, en nu lijken de laatste plooien te zijn gladgestreken. Zowel Sports als Sport24 melden dat Ajax en Spartak een akkoord hebben bereikt over een transfer van de 29-jarige aanvaller. De Amsterdamse voetbalclub ontvangt volgens de berichten een bedrag van 12 miljoen euro. Dit is drie tot vier miljoen minder dan de Amsterdammers in 2019 aan Sevilla betaalde voor Promes. Een vertrek leek echter onvermijdelijk, want Promes heeft zichzelf met een reeks incidenten onmogelijk gemaakt in Nederland.

LEESTIP: Kramer wordt pijnlijk op zijn plek gezet door Pena

Hoewel de verkoop van Promes de laatste tijd onvermijdelijk leek, zorgt het wel voor een probleem voor Ajax. De Amsterdammers trokken recentelijk de portemonnee om hun aanvallende opties te verbreden met Sébastien Haller, maar binnen twee weken tijd zien ze dus ook Klaas-Jan Huntelaar én Promes vertrekken. Met een zeer zware tweede seizoenshelft voor de boeg, heeft Ajax bijzonder weinig opties om eventuele blessures en schorsingen op te vangen. Sportief directeur Marc Overmars zal dan ook behoorlijk de druk voelen om de geïncasseerde twaalf miljoen euro direct weer uit te geven op de transfermarkt.

Het is echter nog maar de vraag of Ajax tijdig een waardig opvolger voor Promes weet te strikken. De Amsterdammers hebben slechts tot en met 1 februari aanstaande de tijd om een vervanger aan te trekken. Lasse Schöne werd recentelijk wel gelinkt aan een dienstverband bij Ajax, maar de Deen is van oorsprong een middenvelder en een totaal ander type dan Promes. Ook Brenner van Sao Paulo wordt in verband gebracht met een transfer naar Ajax. De 21-jarige Braziliaan is een centrumspits en komt daardoor al iets meer in de buurt van het profiel van Promes. Ook zou Ajax een oogje hebben op Jean Pyerre, de 22-jarige aanvallende middenvelder van Gremio.

Promes kwam in 2019 als grote naam naar Ajax, maar zijn terugkeer naar Nederland werd slechts een wisselend succes. Promes kende sterke momenten, maar kreeg ook dikwijls om de verkeerde redenen de aandacht van de media. Zo verscheen hij afgelopen december in het nieuws toen hij werd opgepakt door de politie vanwege een steekincident in Abcoude, en bereikte hij afgelopen week nogmaals de krantenkoppen door tijdens de lockdown doodleuk naar de kapper te gaan.