Logo
nieuws

Klopp heeft goed nieuws voor Nederlands Elftal over Van Dijk: "Heel veelbelovend!"


Virgil van Dijk liep afgelopen oktober een zeer zware knieblessure op tijdens de Merseyside-derby van Liverpool tegen stadsgenoot Everton. Al vrij snel werd duidelijk dat Van Dijk de komende maanden uitgeschakeld was, maar volgens Jürgen Klopp is er misschien eerder licht aan het einde van de tunnel dan gedacht.

Van Dijk moest al in de elfde minuut in de wedstrijd met Everton naar de kant, nadat hij in botsing was gekomen met Jordan Pickford, de doelman van de tegenpartij. Pickford ging wild het duel in maar kreeg geen strafschop tegen omdat Van Dijk buitenspel stond. Van Dijk hield echter een zeer zware knieblessure over aan de botsing en leek maandenlang uitgeschakeld. Hij leek dit seizoen dan ook niet meer in actie te kunnen komen en ook het EK met het Nederlands Elftal stond onder druk. Nu staan de zaken er echter een stuk beter voor, zo verklapt Klopp.

De verdediger van Liverpool en Oranje werkt momenteel in Dubai aan zijn herstel en dat verloopt voorspoedig. "Ik heb Virgil telefonisch gesproken, hij klonk heel opgewekt", zo wordt Klopp geciteerd door De Telegraaf. "Het ziet er allemaal veelbelovend uit." Of Van Dijk dusdanig snel herstelt, dat hij dit seizoen nog in actie kan komen - en dus ook op het EK -, durft de Liverpool-trainer nog niet te zeggen. "Ik weet niet wat er wel en niet mogelijk is, ik ben niet de juiste persoon om dat te beoordelen. Hij moet nog veel stappen zetten, dat is duidelijk. Ik heb zelf zo'n blessure gehad, dus ik weet hoe het is. Maar als je ziet waar hij nu staat en hoe ver hij zit in het revalidatieproces, dan is dat veelbelovend."

De woorden van Klopp zijn goed nieuws voor Frank de Boer. De bondscoach van het Nederlands Elftal hoopt van harte te kunnen beschikken over Van Dijk op het Europees Kampioenschap. De verdediger is één van de steunpilaren van Oranje en als hij erbij kan zijn, dan is dat een groot voordeel. Daarnaast is Van Dijk de aanvoerder van het Nederlands Elftal en is hij daarom ook binnen de kleedkamer erg belangrijk voor De Boer.