Logo
nieuws

Huntelaar in top 10 rijkste Nederlandse sporters: dit is zijn gigantische vermogen


Klaas-Jan Huntelaar bevindt zich aan het einde van zijn loopbaan als profvoetballer, maar hij hoeft al lang niet meer bang te zijn wat betreft zijn financiële toekomst. De 37-jarige Achterhoeker heeft in de afgelopen jaren dusdanig goed geboerd, dat hij er meer dan warmpjes bij zit. Sterker nog: Huntelaar bevindt zich nog steeds in de lijst van 10 rijkste Nederlandse sporters.

Al vanaf 2002 is Huntelaar actief als profvoetballer. Na een jeugdperiode bij De Graafschap, trok hij naar PSV. Vervolgens kwam hij - opnieuw - uit voor De Graafschap, AGOVV, SC Heerenveen, Ajax, Real Madrid, AC Milan, Schalke 04, nogmaals Ajax en nu nogmaals Schalke 04. Met name zijn periode in het buitenland en zijn tweede periode bij Ajax hebben hem geen windeieren gelegd. Huntelaar heeft in zijn jaren in Europa een godsvermogen bij elkaar gespeeld. Volgens Quote had hij in 2019 al een vermogen van 30 miljoen euro en dit is in de afgelopen twee jaar alleen nog maar verder gegroeid.

Toen The Hunter in 2008 naar Real Madrid trok, zag hij zijn salaris groeien naar een kleine 4 miljoen euro per jaar, zo meldde Het Parool destijds. Vervolgens ging de spits aan de slag bij AC Milan, waar hij een vierjarig contract tekende tegen een jaarsalaris van 3,5 miljoen euro, zo wist het Duitse persbureau DPA. Bij Schalke 04 begon de kassa pas echt te rinkelen, want Quote meldt dat Huntelaar in zijn eerste periode in Duitsland maar liefst 6,5 miljoen euro per jaar binnenkopte. In de herfst van zijn carrière trok Huntelaar als subersub naar Ajax, maar van een uitgekleed salarisstrookje was geen sprake.

LEESTIP: Promes haalt opnieuw bloed onder nagels Ajax-fans vandaan

Huntelaar keerde in 2017 terug naar Ajax, waar hij een contract tekende voor 3,6 miljoen euro per jaar. Uiteindelijk verlengde Huntelaar nog tweemaal zijn contract, alvorens hij afgelopen week aankondigde zijn loopbaan te zullen gaan afsluiten bij het in nood verkerende Schalke 04. Wat Huntelaar tijdens zijn tweede periode in Duitsland gaat opstrijken, is onbekend, maar het moge duidelijk zijn dat hij inmiddels een vermogen heeft van ver boven de 30 miljoen euro.