Logo
nieuws

Promes haalt opnieuw bloed onder nagels Ajax-fans vandaan, wordt afgeslacht op Twitter


Quincy Promes lijkt er goed aan te doen zich de komende tijd even gedeisd te houden. De Ajax-aanvaller komt de laatste weken regelmatig negatief in het nieuws en gisteren was het wederom raak. Promes en Zakaria Labyad haalde de woede van de fans op hun hals door een doelpunt van laatstgenoemde te vieren met een 'knipbeurt'.

Ajax kwam gisteren in het kader van de achtste finales van de KNVB Beker in actie tegen AZ Alkmaar en deze wedstrijd werd met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Labyad. Na een flipperkast-moment in de zestien meter van de Alkmaarders, was het de 27-jarige middenvelder die raak schoot. Labyad vierde zijn doelpunt door enkele 'kappers'-bewegingen te maken en ook Promes droeg hier zijn steentje aan bij: de aanvaller deed alsof hij de haren van Labyad aan het opscheren was. De twee vierden het doelpunt op deze manier naar aanleiding van de media-commotie die was ontstaan over de bezoekjes van voetballers aan kappers tijdens de lockdown. 

Promes was één van de voetballers die onlangs in opspraak raakte met zijn opgeschoren kapsel. Het was duidelijk te zien dat de Amsterdamse aanvaller tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord een heel ander kapsel had dan in de wedstrijd daarvoor tegen PSV. Het kwam Promes opnieuw op veel kritiek te staan en na zijn moment met Labyad gisteren is zijn reputatie er absoluut niet op vooruit gegaan. Op Twitter krijgen Labyad en - met name - Promes de volle lading.

De laatste weken wordt Promes regelmatig in verband gebracht met een transfer naar Spartak Moskou en het begint er steeds meer op te lijken dat de 29-jarige aanvaller er goed aan doet om zo snel mogelijk te vertrekken uit Amsterdam. De incidenten rondom Promes stapelen zich op en veel Ajax-fans zijn dan ook helemaal klaar met hem. Onderstaand zie je de beelden van de doelpuntviering tegen AZ en de bijbehorende reacties van de supporters van Ajax.