Logo
nieuws

Waar zijn ze bij Feyenoord mee bezig? 'Jorgensen, Bannis én Vente vertrekken uit Rotterdam'


Wekenlang riep Dick Advocaat dat er een spits bij moest komen bij Feyenoord en nu hij deze eindelijk heeft, lijken er drie aanvallers de deur uit te lopen. Nicolai Jørgensen, normaliter toch eerste spits in Rotterdam, is één van hen. De Deen wordt volgens clubwatcher Martijn Krabbendam waarschijnlijk verhuurd.

Hoewel Jorgensen in de Klassieker tegen Ajax nog in de basis stond, mag hij toch op huurbasis uit Rotterdam vertrekken, zo zegt Krabbendam. De 30-jarige spits worstelt met zijn vorm en zou zelf ook niet onwelwillend tegenover een verhuurperiode staan. "Jorgensen wil meer spelen", zo vertelt Krabbendam in de Dick Voormekaar Podcast. "Nu heeft hij goed gespeeld tegen Ajax, maar je weet nooit hoe dat gaat in andere wedstrijden. De Beer (Lucas Pratto) heeft niet voor niks de overstap gemaakt." Het is echter frappant dat Feyenoord overweegt Jorgensen te verhuren, want Advocaat heeft al weinig aanvallende opties die daadwerkelijk wat toevoegen.

Ook Feyenoord-supporter en tevens journalist Michel van Egmond snapt er helemaal niets van. "We hebben dus een half jaar achter de rug waarin Dick elke week zeurt om een extra spits, nu is er een extra spits en dan gaan we de eerste spits verhuren", zo zegt hij vol verbazing. Volgens Krabbendam kan het ook zo zijn dat de verhuurwens uit Jorgensen zelf is gekomen. "Je hebt natuurlijk altijd te maken met de speler zelf. Ik weet niet wat voor afspraken er gemaakt zijn, maar het kan na de wedstrijd van zondag net zo goed zijn dat Advocaat zegt: 'hier komt niks van in'."

Naast Jorgensen, vertrekken ook Dylan Vente en Nafoual Bannis mogelijk uit Rotterdam. De twee jeugdspitsen zullen dan eveneens op huurbasis op zoek gaan naar meer speeltijd. Róbert Boženík blijft naar verluidt wel gewoon beschikbaar voor Advocaat.