Logo
betting-nieuws

Netflix komt met documentaire over één van 's werelds beste voetballers ooit: Pelé


Hij hoort thuis in het rijtje met Diego Armando Maradona en Johan Cruijff. Brazilianen zullen zeggen dat hij de beste ooit was. We hebben het natuurlijk over Edson Arantes do Nascimento, beter bekend als Pelé. De Braziliaanse voetbalster van weleer krijgt een eigen documentaire op Netflix. 

Pelé werd één van de groten der aarde door zijn ongekende doelpuntenhonger. Op zijn Instagram noemt de 80-jarige Braziliaan zich 'Leading Goal Scorer of All Time' met maar liefst 1.283 doelpunten. Veel van die doelpunten maakte hij in het kanariegele shirt van de Braziliaanse selecao. Pelé werd al op 17-jarige leeftijd wereldkampioen met Brazilië. Met twee doelpunten had hij een groot aandeel in de gewonnen finale van Zweden (5-2). Het was zijn eerste wereldtitel waarna er nog drie zouden volgen. Tijdens het WK van '62 was zijn inbreng niet groot, aangezien hij bijna het hele toernooi eruit lag met een blessure. 

De documentaire vertelt het verhaal van het icoon, zijn drang naar perfectie en de mythische status die hij verwierf. Het verhaal gaat terug naar een 12-jarige Péle, naar de wereldster die in 1958 en 1970 Brazilië hoogstpersoonlijk de wereldtitel berzorgde. Naast de exclusieve interviews met Pelé bevat de film archiefbeeld uit vervlogen tijden als mede ook interviews met legendarische teamgenoten van Pelé onder wie Zagallao, Jairzinho en Rivellino. 

"Binnenkort krijg ik de mogelijkheid om mijn herinneringen opnieuw te beleven. Op 23 februari wordt mijn verhaal verteld in een documentaire geproduceerd door Netflix. Ik kijk er naar uit", schreef de legende eerder op zijn Instagram. 

Vanaf 23 februari is de documentaire genaamd Pelé te zien via de rode N.