Logo
betting-nieuws

Kansspelautoriteit pakt FUT-oplichters keihard aan en deelt megaboete uit


In het populairste speltype van FIFA, FIFA Ultimate Team, gaat enorm veel geld om. Binnen FUT zit een gokelement, aangezien je 'packs' koopt met munten waarin spelers zitten. Van tevoren weet je niet welke spelers in die packs zitten. De Kansspelautoriteit is erg scherp op partijen die hier misbruik van maken.

Deze maand zijn een tweetal sites uit de lucht gehaald die illegaal kansspelen aanboden. Het gaat om de websites www.futgalaxy.nl en nl.futgamer.com. Daarop konden geïnteresseerden inzetten op sportwedstrijden met FUT-coins. Deze coins zijn bestemd voor het kopen van packs in FIFA Ultimate Team. 

"FutGamer is een online gaming website opgericht om op leuke wijze je Fut coins te besteden, we bieden een plek aan waarbij u uw virtuele coins kunt gebruiken om op sport wedstrijden te gokken, Packs te openen en andere leuke manieren zoals FUTJackpot. U kunt FUT credits kopen, of eigen coins storten om mee te spelen. Alle verdiensten worden betaald in FUT Coins", zo stond onder andere op de website vermeld. 

De toezichthouder treedt hard op tegen websites die specifiek kansspelen aanbieden voor de Nederlandse speler. "Dat was bij beide websites het geval. Zo gebruikten de websites de Nederlandse taal en een van de sites maakte gebruik van het betaalmiddel iDEAL en de website-extensie .nl", valt te lezen in het persbericht. 

Het bedrijf achter www.futgalaxy.nl en nl.futgamer.com, Virtual Coin Gaming N.V. te Curaçao, heeft een megaboete opgelegd gekregen van 500.000 euro. Een privépersoon die gelieerd is aan het bedrijf heeft nog eens een boete van 100.000 euro ontvangen.