Logo
nieuws

'Ajax akkoord met verlies in transfer Promes naar Spartak Moskou, aanvaller sluit Instagram-reacties'


Quincy Promes komt steeds dichterbij een terugkeer naar Spartak Moskou, zo meldt het Russische Sports.ru. Ajax is bereid mee te werken aan een vertrek van de veelbesproken aanvaller, maar niet als het een huurovereenkomst betreft. De Amsterdammers willen een deel van de betaalde transfersom terugzien.

Gisteren werd bekend dat Promes niet onwillend tegenover een terugkeer naar Spartak Moskou staat, nu hij in Nederland behoorlijk onder vuur ligt. Halverwege december werd hij opgepakt door de politie omdat hij betrokken zou zijn geweest bij een steekpartij in Abcoude. De Ajax-aanvaller ontkent iets met het voorval te maken te hebben en is inmiddels ook vrijgelaten uit de gevangenis, maar het onderzoek loopt nog wel en Promes blijft een verdachte in de zaak. Dit incident heeft ervoor gezorgd dat Promes op Instagram steevast te maken krijgt met haatberichten, die zich uiten in emoji's van messen in reacties onder zijn posts. Sports.ru ontdekte dan ook dat Promes zijn reacties op het sociale platform heeft uitgeschakeld.

De haatberichten en het feit dat Ajax niet langer uitkomt in de Champions League, zijn voor Promes reden genoeg om verder te kijken. Volgens het Russische medium voelt de 29-jarige Amsterdammer er wel wat voor om terug te keren bij Spartak Moskou, waar hij nog steeds erg geliefd is. De Russische krant beroept zich hierbij op een bron uit Nederland, die het volgende aan hen zou hebben gemeld: "Quincy wil heel graag terug naar Spartak. Het is nu aan Moskou."

Broken Promes! Quincy a doubt for Spartak - BeSoccer

Tussen 2014 en 2018 stond Promes ook al onder contract bij Spartak Moskou en daar deed hij het heel behoorlijk. In het seizoen 2016/17 wist hij beslag te leggen op de landstitel en de Russische Supercup. Tevens kroonde hij zich tot topscorer van de Premjer-Liga en werd hij uitgeroepen tot beste speler van het seizoen én beste voetballer van het jaar in Rusland. In totaal kwam hij tot 135 wedstrijden voor Spartak, waarin hij 66 keer scoorde en 34 assists afleverde. De vleugelaanvaller is dan ook zeer geliefd in Rusland en de fans stuurden Promes recent dan ook tientallen berichten met de vraag of hij wilde terugkeren.

Tussen alle smeekbedes van Russische fans, bevonden zich ook veel haatreacties van mensen die Promes zien als dader van de steekpartij in Abcoude. De 29-jarige Promes heeft de reacties op zijn Instagram-account dan ook uitgeschakeld en lijkt nu te wachten op groen licht voor een transfer naar Rusland. Dmitry Popov, sportdirecteur van Spartak Moskou, heeft Ajax een huurovereenkomst aangeboden volgens Sports.ru, maar dit zien de Amsterdammers niet zitten. 

LEESTIP: 'Ronald Koeman wil sterkhouder van Ajax naar FC Barcelona halen'

"Voor Ajax, dat Promes kocht voor 15 miljoen en hem een contract voor bijna 5 jaar gaf, heeft het simpelweg geen zin om één van haar leiders af te staan aan Spartak, terwijl het zichzelf dan moeilijker maakt om voor de landstitel te vechten en daarnaast de mogelijke risico's neemt op een blessure voor Quincy", zo schrijft het Russische medium. Ajax zou echter wel bereid zijn om Promes te verkopen, zelfs met verlies. "De verkoop van de in Nederland in problemen verkerende speler voor 13 á 14 miljoen euro is voor Ajax heel reëel."