Logo
nieuws

'Ronald Koeman wil sterkhouder van Ajax deze maand nog binnenhalen bij FC Barcelona'


Ronald Koeman is in afwachting van de presidentsverkiezingen bij FC Barcelona, maar de Nederlandse trainer heeft al wel een wens op tafel gelegd. Hij wil Ryan Gravenberch nog deze maand losweken bij Ajax. De middenvelder moet zo'n 25 miljoen euro kosten, maar om dit te kunnen financieren moet Barcelona zich eerst in een aantal bochten wringen.

Koeman is bij het aan- en verkopen van spelers erg afhankelijk van de president van Barcelona. Na maandagavond zijn er nog vier kandidaten over, waarvan Joan Laporta op dit moment de beste papieren heeft. Laporta heeft zich in het verleden al positief uitgelaten over Koeman en de Nederlandse trainer hoopt dan ook de mogelijk aanstaande president te kunnen overtuigen van zijn nieuwe wens voor het middenveld: Gravenberch. "Ronald Koeman heeft wederom een belangrijke naam op tafel gelegd voor de toekomst, met hoge prioriteit", zo schrijft het Spaanse medium Don Balon. "Ryan Gravenberch is de grote wens van de Nederlandse coach geworden."

De financiële situatie bij Barcelona is echter niet heel rooskleurig en dus moeten er eerst spelers vertrekken, alvorens de Spaanse topclub een poging kan doen om Gravenberch los te weken bij Ajax. "Iedereen is zich ervan bewust dat de economische situatie van het Barcelona-team nu niet op haar best is", zo schrijft Don Balon. Om toch het benodigde geld vrij te maken voor de komst van Gravenberch, wil Barcelona enkele spelers (tijdelijk) elders stallen. "Momenteel wordt er vanuit de Camp Nou-kantoren onderhandeld over het afstaan van Riqui Puig en Carles Aleñá", aldus het medium. "Dit zijn twee escapes die Ronald Koeman in zijn voordeel zou kunnen proberen te gebruiken om de komst van zijn landgenoot mogelijk te maken."

LEESTIP: 'Donny van de Beek staat voor transfer naar grootste club van Europa'

Ajax zou best bereid zijn Gravenberch van de hand te doen, maar dan moet er wel een flink bedrag worden neergeteld. "Ajax heeft de prijs van haar pareltje vastgesteld op 25 miljoen euro", zo schrijft Don Balon. Dit bedrag is momenteel nog niet op te hoesten door Barcelona, dat ook concurrentie heeft van Juventus. "Barca is genoodzaakt haar exitoperatie te versnellen als ze deze betaling willen kunnen doen."

De 18-jarige Gravenberch maakte in 2018 al zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax, maar is dit seizoen uitgegroeid tot een echte vaste waarde op het middenveld. Afgelopen oktober debuteerde Gravenberch ook in de Champions League, toen Ajax in eigen huis met 0-1 verloor van Liverpool. Hij behoort tot één van de leiders van het nieuwe project van Ajax en dat heeft ook de aandacht getrokken van enkele Europese giganten. Naast het FC Barcelona van Ronald Koeman, is immers ook Juventus geïnteresseerd in de diensten van de talentvolle middenvelder. Koeman wil dan ook haast maken met de komst van zijn landgenoot. 

"Barcelona is bezig met een operatie om in de komende weken een verkoop te realiseren, om zo de komst (van Gravenberch) te kunnen financieren", zo schrijft Don Balon. Gravenberch zelf zal echter al groen licht hebben gegeven voor een transfer. "Dit heeft zijn zaakwaarnemer Mino Raioloa meermaals laten doorschemeren toen hij sprak over de toekomst van de Nederlandse belofte."