Logo
nieuws

'Luuk de Jong keert terug in de Eredivisie: "Ze willen antwoorden op komst Haller naar Ajax"'


Luuk de Jong mag vertrekken bij Sevilla, zo weet het Spaanse Don Ballon te melden. De Nederlandse aanvaller kende een goed einde van het vorige seizoen, maar is nu voorbijgestreefd door Youssef En-Nesyri. De Jong bereidt zich daarom voor op een terugkeer naar PSV, waar hij een tegenreactie moet vormen op de komst van Sébastien Haller naar Ajax.

De Jong moest even inkomen bij Sevilla, toen hij daar in 2019 arriveerde, maar de 30-jarige aanvaller kende een sterk slot van zijn eerste seizoen in Spaanse dienst. Vervolgens contracteerde Sevilla in En-Nesyri een nieuwe concurrent voor De Jong en hij krijgt de laatste tijd steevast de voorkeur boven de Nederlander. De Jong heeft dan ook te horen gekregen dat hij niet langer nodig is bij Sevilla en mag vertrekken. Volgens Don Ballon wijst alles erop dat De Jong spoedig terug zal keren bij PSV, waar hij tussen 2014 en 2019 ook al onder contract stond.

Volgens het Spaanse medium wil PSV met De Jong een tegenreactie geven op de transfer van Haller naar Ajax. "Alles wijst erop dat hij (De Jong) zal terugkeren naar de Eredivisie, om daar te gaan spelen bij PSV Eindhoven, waar hij zijn beste niveau liet zien en ook aanvoerder van het team werd", zo schrijft de redacteur van dienst. "Ze proberen hiermee het effect van Sébastien Haller, nieuwkomer bij de eeuwige rivaal Ajax Amsterdam, tegen te gaan."

Sevilla betaalde in 2019 tussen de 12 en 15 miljoen euro voor De Jong, maar volgens Don Ballon is de kans klein dat de Spaanse club dit bedrag terug gaat verdienen. Doordat De Jong al een tijdje niet in vorm is, is zijn transferwaarde flink gedaald. Hoeveel de Nederlandse spits dan wel moet opbrengen, zegt het medium niet.