Logo
betting-nieuws

#KoemanOut trending op Twitter: "Slechtste Barça sinds Rijkaard"


Het Barcelona van Ronald Koeman heeft zaterdagavond opnieuw een pijnlijke nederlaag geleden. Door een blunder van Marc-André ter Stegen won Atlético Madrid met 1-0 van de Catalanen, waardoor de druk op Koeman weer een stapje groter wordt. Op Twitter wordt al gesproken over een vertrek van de Nederlandse coach. 

In de Champions League loopt het nog crescendo voor de equipe van Koeman, in de competitie allesbehalve. Door het verlies in Madrid is de achterstand op koplopers opgelopen tot negen punten. Het feit dat Koeman is aangesteld door de inmiddels vertrokken voorzitter Josep Bartomeu lijkt een steeds zwaarder blok aan het been te worden voor de Nederlander. 

Wat Koeman, naast de matige resultaten in de competitie, nog meer verweten wordt is het niet opstellen van Riqui Puig. Het product van La Masia wordt gezien als één van de grootste talenten binnen de selectie, naast Ansu Fati, maar Koeman maakt weinig gebruik van de middenvelder, tot grote ergenis van de supporters. 

Nadat Ernesto Valverde werd ontslagen aan het begin van het jaar stond Quique Setién aan het roer. Setién wist het tij niet te keren voor Barcelona met als dieptepunt de 2-8 nederlaag tegen Bayern München in de Champions League. Koeman moest de boel weer op de rails zien te krijgen. Dat lijkt in de Champions League vooralsnog aardig te lukken, maar in La Liga stelt Barcelona zwaar teleur. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal moet steeds meer vrezen voor de presidentsverkiezingen, die in januari gehouden worden. 

Komt Joan Laporta dan opnieuw aan de macht, dan is de kans groot dat de dagen lijken geteld voor Koeman in Catalonië.