Logo
betting-nieuws

Waarom iedere voetbalsupporter de film 'Ultras' moet zien


Iedere week hoor je de trainers en spelers er wel over klagen: het gemis van de supporters. 'Without fans football is nothing' is een veel gebezigde uitspraak in de supporterswereld. In het stadion zit je naast mensen uit alle lagen van de bevolking. Er is altijd een club supporters die zich verzamelen om de ploeg net even wat harder te ondersteunen dan de doorsnee fan. Daarachter schuilt een hele cultuur, die wordt uitgelicht in de film 'Ultras'.

In de film wordt je meegenomen naar de opkomst van de nieuwe garde Ultras die het stokje moet overnemen van de oud-gedienden. Het is een fictieve weergave van het leven van de harde van de Italiaanse club Napoli. De 50-jarige leider van de groep, Sandro, komt op een kruispunt: gaat hij door met zijn bestaan vol geweld of kiest hij voor een rustiger leven met vrouw en kinderen. 

Naast de fanatieke aanmoedigingen, de muurschilderingen en spandoeken ontbreken de veldslagen met andere clubs niet. Er wordt meermaals de confrontatie gezocht met andere clubs, waarin gevochten wordt om de eer van de club en de stad. 

Inspiratie voor de film is de harde kern van Napoli, die berucht staat om hun geweldadige acties. Zo worden de spelers van Napoli in bescherming genomen voor hun eigen 'supporters', nadat er door de groep hooligans was ingebroken bij verschilende spelers.