Logo
betting-nieuws

Bookmakers wijzen geen favoriet aan bij kraker tussen De Graafschap en SC Cambuur


Bij de start van het seizoen werden ze voorgesteld als de twee titelkandidaten in de Keuken Kampioen Divisie. Voorlopig weten De Graafschap en SC Cambuur aan die verwachtingen te voldoen. De Graafschap begint als koploper aan het duel met Cambuur, dat één duel minder gespeeld heeft. Volgens de bookmakers zijn de Superboeren allesbehalve de favoriet voor dit treffen. 

De Graafschap ontvangt op de eigen Vijverberg de meest scorende ploeg van de Keuken Kampioen Divisie. Het team van Henk de Jong kwam al tot 42 doelpunten in 11 duels. Cambuur haalde afgelopen weekend uit tegen nummer twee van de competitie Almere City FC. In Leeuwarden werd het maar liefst 7-2. Een zege die het vertrouwen een boost geeft bij de Friese ploeg. Op bezoek bij hekkensluiter FC Dordrecht won De Graafschap met 0-2. 

Nu er geen sprake is van een thuisvoordeel houden de bookmakers daar ook geen rekening mee. Waar de favorietenrol vaker wordt toegedicht aan de thuisploeg is dat voor deze topper juist omgedraaid. De Graafschap krijgt een veel hogere notering voor een overwinning dan Cambuur. Dat De Vijverberg geen onneembare vesting is bewees FC Volendam al eerder dit seizoen. Volendam was met maar liefst 2-5 te sterk in Doetinchem.

Een resultaat waar ze zich bij Cambuur aan zullen vastklampen. Daarnaast komt de manier van voetballen van Cambuur in veel opzichten overeen met die van Volendam. Beide ploegen staan voor verzorgd aanvallend voetbal. De Graafschap kiest daarentegen op een meer opportunistische wijze sneller de aanval en weet vaak voordeel te halen uit de fysieke kracht die aanwezig is in de ploeg.