Logo
betting-nieuws

Duitse media vernietigend na afgang van die Mannschaft tegen Spanje


Bondscoach Joachim Löw krijgt er flink van langs daags na de ontluisterende nederlaag in de Nations League tegen Spanje. Die Mannschaft ging met 6-0 onderuit. De laatste keer dat Duitsland zo'n grote nederlaag leed was voor de Tweede Wereldoorlog. In 1931 was Oostenrijk met 0-6 te sterk. 

In de Duitse kranten wordt er openlijk getwijfeld of Löw nog wel de juiste man op de juiste plek is. De 60-jarige coach is al sinds 2006 bondscoach van het nationale elftal. Niet eerder ging Duitsland zo hard onderuit onder zijn leiding. Duitsland had voorafgaand het duel met de Spanjaarden de beste papieren om zich te kronen tot groepshoofd. Een gelijkspel was voldoende om als eerste te eindigen. Spanje moest winnen om eerste te worden, dat deden ze ook en de manier waarop zorgt voor een kleine crisis in voetbalminnend Duitsland. 

Duitsland werd van het kastje naar de muur gestuurd. De teller stokte uiteindelijk bij 6. Löw peinsde na de vernedering er niet over om de oude garde, jongens als Boateng, Hummels en Müller, weer bij de selectie te halen. De verdediging die er dinsdagavond stond voldoet in ieder geval niet de normen om een gooi te doen naar de Europese titel op het komende EK. 

De messen van de Duitse pers waren na afloop geslepen. BILD schrijft over een 'desaster' en stelt dat de positie van Löw aan het wankelen is gebracht door de oorwassing. De Frankfurter Allgemeine Zeitung kopt over 'Löw en de hoop van gebroken glas'. Ook de kwaliteitskrant ziet dat de puzzelstukjes uit elkaar vielen tegen Spanje. Kan hij de boel nog lijmen? Kicker noemt het een 'debacle': 'Ferran Torres maakte een hattrick tegen de rampzalige elf van Löw'. 

In andere Europese dagbladen was er ook ruim aandacht voor de pijnlijke nederlaag. "Spanje vernedert Duitsland op historische avond", luidde de kop van El Mundo. The Guardian: "Ja, zes. Tegen Duitsland. Dat was historisch, het soort evenement waar 65.000 mensen de rest van hun leven zouden doorbrengen met opscheppen over hun aanwezigheid."