Logo
betting-nieuws

Merseyside derby 2012: Luis Suarez maakt provocerende fopduik voor Everton-bank na doelpunt


De derby van de Merseyside tussen Everton en Liverpool staat zaterdagmiddag weer op het programma. De burenruzie leverde in het verleden meerdere iconische momenten op, zoals in 2012 toen Luis Suarez kwaad bloed zette bij de Everton-aanhang door een fopduik te maken midden voor de Everton-bank.

De Uruguyaan, in januari van dat jaar overgekomen van Ajax, maakte zich de sentimenten van de stad Liverpool snel eigen. David Moyes was de coach van Everton en gooide voorafgaand de clash wat olie op het vuur. Moyes beschuldigde Suarez ervan zijn speler Jack Rodwell een kaart te hebben aangenaaid in eerdere ontmoeting door middel van een fopduik. 

Suarez was op de hoogte van de uitspraken van Moyes. In de twintigste minuut schoof de spits bij de tweede paal de 2-0 tegen de touwen. Suarez had er al over nagedacht wat hij zou doen als hij zou scoren. Hij sprintte richting de Everton-bank en duikte als een stervende zwaan neer voor de neus van Moyes. Een actie die op veel waardering kon rekenen van de Liverpool-aanhang. Met deze manier van juichen zorgde Suarez ervoor dat iedereen die Liverpool al haatte, nog meer een hekel kreeg aan het team. 

Bekijk hieronder de controversiële manier van juichen van Suarez in de derby van 2012.