Logo
betting-nieuws

Dit zeggen de bookmakers over de kansen van AZ tegen Dynamo Kiev


AZ kan vanavond een grote stap zetten richting de groepsfase van de Champions League. De Alkmaarders treffen Dynamo Kiev op weg naar de laatste voorronde van de Champions League. Het wordt een alles of niets-duel voor de ploeg van Arne Slot. De derde voorronde van de Champions League wordt over één wedstrijd beslist. 

Er draaiboek bevat daarom verschillende scenario's. AZ had in de vorige ronde ook een verlenging nodig om af te rekenen met Viktoria Plzen. Albert Gudmondsson was de grote man aan Alkmaarse zijde. De aanvaller scoorde twee keer. Aangezien het opnieuw een lange avond kan worden hield de KNVB rekening met de wensen van AZ en werd het duel met FC Utrecht afgelopen weekend uitgesteld. AZ heeft zich dus op en top kunnen voorbereiden op deze do or die-wedstrijd. 

De bookmakers verwachten dat AZ uiteindelijk de volgende ronde zal bereiken, maar dat zal niet zonder slag of stoot gaan. Voor de eindstand van dit duel is er namelijk geen favoriet bij de bookies. De noteringen voor een overwinning van het thuisspelende Dynamo Kiev als AZ liggen dichtbij elkaar. Een Alkmaarse overwinning levert om en nabij 2,5 keer je inzet op. Wint Kiev, dan ontvang je ongeveer 2,7 keer je inzet terug.

De noteringen voor wie er uiteindelijk doorstoot naar de volgende ronde geeft een beter beeld van de verhoudingen. De bookies achten de kans dat AZ doorgaat beduidend groter dan dat Kiev de volgende bereikt. 

Dynamo Kiev kwam afgelopen weekend wél in actie, maar kwam niet tot scoren. Vrijdag trad de tegenstander van AZ aan tegen Desna en bleef de score het bord na 90 minuten onveranderd: 0-0. Slot heeft veel smaken voor het duel met Kiev. Nagenoeg iedereen is fit. Alleen aanwinst Jesper Karlsson is nog niet speelgerechtigd. 

Het binnenhalen van punten op de coëfficiëntenranglijst is een mooie bijvangst wanneer AZ Kiev weet te verslaan. Echter is Oekraïne een directe concurrent voor het Nederlandse voetbal op deze ranglijst. Het bereiken van de volgende door AZ is daarom in meerdere opzichten van groot belang. 

Wat vind jij?

Wie gaat er door naar de play-offs van de Champions League?