Logo
betting-nieuws

Ajax eenzame favoriet voor de titel in de Eredivisie


De bookmakers laten er geen misverstand over bestaan. Ajax is de torenhoge favoriet voor het winnen van de Eredivisie-titel komen seizoen. De competitie gaat dit weekend weer van start en als we de bookies moeten geloven, dan maken AZ, PSV en Feyenoord weinig aanspraak op een eventueel kampioenschap. 

De Amsterdammers trokken de portemonnee voor Braziliaan Antony en de Ghanese middenvelder Kudus. Daar tegenover staat het vertrek van Donny van de Beek en Hakim Ziyech. Zij zijn de laatste spelers die de Johan Cruijff Arena achter zich hebben gelaten van de succesvolle 'Class of 2019', waar hij samen met Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech deel van uitmaakte. Het vertrek van Van de Beek vergroot de perspectieven op speeltijd voor talent Ryan Gravenberch. Of de jongeling al klaar is om een seizoen in de basis te vlammen is nog maar de vraag. Echter lijkt het er niet op dat Ajax een vervanger voor Van de Beek gaat halen. 

Volgens experts en voetbaldeskundigen is Feyenoord de grootste uitdager van Ajax. Mark Diemers, Bryan Linssen en João Carlos Teixeira werden aangetrokken. Met deze ervaring moet Feyenoord in staat zijn om Ajax op te jagen. Ze hebben daarmee een streepje voor op ploegen als AZ en PSV. Bij de bookmakers is Feyenoord juist de ploeg die minste kans op het kampioenschap wordt toegedicht.  

Spelaanbieder TOTO zet de notering voor een kampioenschap van Ajax op 1,52. Een titel van Feyenoord levert bij TOTO maar liefst 9,45 keer je inzet op. AZ en PSV zitten daar tusssenin. PSV maakt na Ajax de grootste kans op het kampioenschap volgens TOTO met een notering van 3,40. De notering voor de Alkmaarders is met 8,55 ook aan de hoge kant.