Logo
betting-nieuws

Netflix-docu over Anelka oogst veel lof op het internet


Anelka Misunderstood staat sinds deze week op Netflix en blijkt direct een ware hit te zijn. De docu vertelt het verhaal van de voormalig topvoetballer, die over de hele wereld zwierf. Hij stond in de spits bij tal van clubs, maar kreeg nooit de waardering die hij verdiende. 

De carrière van Anelka wisselt zich af met hoogte- en dieptepunten. Tijdens het WK van 2010 onstaat er een grote rond het Franse elftal. De toenmalige bondsoach Raymond Domenech stuurde Anelka naar huis na twee teleurstellende resultaten. Nadat Anelka het Franse trainingskamp had verlaten ontspoorde de boel volledig. Patrice Evra kreeg het aan de stok met de fitnesstrainer. 

Documentairemaker Franck Nataf volgt Anelka tijdens de film in zijn dagelijkse leven en krijgt de kijker in een inkijkje in het 40-jarige bestaan van de ex-voetballer. Een bestaan dat zich kenmerkte door geld, business, verraad, relaties en haat. Het pure levensverhaal van Anelka kan in de eerste week van de verschijning op veel complimenten. Voetbalfans op Twitter reageren enthousiast op de docu. Hieronder vind je een greep uit de reacties.