Logo
betting-nieuws

Ook TOTO gaat zeer populaire live-optie op termijn aanbieden


Het is een van de dingen die de wedstrijd, wanneer je met vrienden voor de televisie zit, een extra dimensie kan geven: het plaatsen van een live weddenschap. Op dit moment kan dat alleen nog bij bookmakers die niet in Nederland gevestigd zijn en geen vergunning hebben. Het is een van de nadelen van het spelen bij TOTO; je kunt niet live inzetten.

Het gros van de bookmakers biedt de mogelijkheid voor enkelvoudige of combi-weddenschappen de optie van een 'Cash Out' aan. Kort gezegd: hoewel het resultaat van de wedstrijd nog niet bekend is, kan de winst al geïncasseerd worden. Bookmakers hanteren de regel dat het mogelijk te ontvangen bedrag gebasseeerd op de huidige qouteringen. 

Het voordeel van zo'n cash out is dat een eventuele winst kan worden veiliggesteld, het verlies geminialiseerd kan worden en dat het tegoed op je account direct kan worden verhoogd, zonder geld te storten. Onder voetballiefhebbers, die wel eens van een gokje houden, is dit de optie van een cash out zeer populair. Het juist timen van een cash out kan zeer lucratief zijn. Hoe verder de wedstrijd op zijn einde loopt, hoe hoger de spanning oploopt bij degene die heeft ingezet. Er zal gekozen moeten worden tussen het pakken van defintieve (kleinere) winst of het risico dat men na de wedstrijd met lege handen staat. 

Er zijn tal van succesverhalen bekend die flink wat geld in het laatje brachten. In 2016 won een Engelsman bijvoorbeeld 244.000 euro door op het goede moment uit te cashen. Hij had één pond ingezet op maar liefst 21 wedstrijden. Het potentiële winbedrag stond op 1,2 miljoen pond. Echter, vertrouwde hij het niet helemaal bij de wedstrijd Wycombe Wanderers - Plymouth Argyle.

De bookmaker, in dit geval BetFair, bood hem omgerekend een bedrag van 244.000 euro uit te cashen. Hij twijfelde geen moment en pakte het geld. Een besluit waar hij achteraf gezien zeker geen spijt van heeft gehad. Vier minuten na de succesvolle cash out schoot Wycombe Wanderers de gelijkmaker binnen. Was de weddenschap blijven staan, dan was er bijna tweeënhalve ton door het putje gespoeld. 

Volgend jaar kunnen ook spelers van TOTO terecht voor een live weddenschap. Wanneer de nieuwe wet Kansspelen op Afstand in werking treedt, voegt TOTO ook de optie van een cash out toe aan haar pallet, zo bevestigt de aanbier via Twitter. Een exacate datum van de intrede van de nieuwe wet is nog niet bekend. 

Er kan nu al via andere aanbieder live worden ingezet op wedstrijden. Daarvoor hebben wij al een aantal tips op een rij gezet. 

live-wedden-vier-gouden-tips-om-jouw-strategie-te-verbeteren
betting-nieuws

Live wedden: vier gouden tips om jouw strategie te verbeteren

Een goede en leuke manier om meer spanning in een wedstrijd te brengen, is het plaatsen van een...

Lees meer