Logo
betting-nieuws

De grootste Barcelona-flops van de afgelopen jaren


De crisis van Barcelona lijkt haar hoogtepunt te bereiken nu Lionel Messi naar alle waarschijnlijkheid zijn contract niet gaat verlengen. De Catalanen blonken in de afgelopen jaren uit in het betalen van heel grote transferbedragen voor middelmatige voetballers. We hebben een aantal van deze miskopen op een rij gezet. 

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Inmiddels heeft Barcelona al zo'n miljard euro door de plee gespoeld. In Nederland kennen we het fenomeeen Kuip-vrees, in Barcelona lijkt Camp Nou een verkrampende werking te hebben op aankopen. 

Met het herenigen van het koppel Coutinho-Suarez in de winter van 2018 hoopte Barcelona de selectie een flinke kwaliteitsimpuls te geven. Liverpool werd de grote winnaar van deze transfer, want Barcelona legde maar liefst 145 miljoen euro neer voor de aanvaller. Dat leek de kleine Braziliaan ook waard. Hij was de grote ster van het elftal van Jürgen Klopp op dat moment. Maar op welke positie hij ook werd neergezet, Coutinho haalde nimmer het niveau waarvoor hij naar Barcelona werd gehaald. 

Een andere Braziliaan die symbool staat voor het falende transferbeleid is vleugelaanvaller Malcom. Een kleine 40 miljoen euro werd er voor hem neergelegd. Hij speelde slechts 15 wedstrijden in het blaugrana voor hij naar Zenit St. Petersburg. 

De hele top van Europa zat achter Ousmane Dembele aan, maar Barcelona won de strijd om de handtekening van het Franse talent. Daar moest de club wel diep voor in de buidel tasten. Er werd een bedrag van meer dan 110 miljoen euro overgemaakt naar Borussia Dortmund. In drie jaar tijd heeft Dembele dat bedrag, mede door blessureleed, nooit waargemaakt. 

Menig voetballiefhebber fronsde zijn wenkbrauwen toen Barcelona de transfer van Martin Braithwaite aankondigde. De algemene tendens onder critici luidde dat deze aanvaller, afkomstig van Middlesborough, niet over het niveau beschikt dat Barcelona nastreeft. En de critici kregen gelijk. In vergelijking met andere aankopen betaalde Barcelona slechts wisselgeld voor deze miskoop: 18 miljoen euro. 

Het was veelzeggend dat Diego Simeone, trainer van Atlético Madrid, zijn verbazing uitsprak over het op de bank houden van zijn voormalig oogappel Antoine Griezmann deze week. Griezmann moest de aanval van Barcelona weer op Champions League-niveau brengen, onder meer omdat Dembele niet voldeed. Net als veel andere aankopen kan ook Griezmann nog niet imponeren. Een veel gehoord argument voor de magere prestaties van Griezmann is dat hij niet op de juiste manier wordt gebruikt. Het experiment Griezmann kostte Barcelona al 120 miljoen euro. 

André Gomes kreeg de zware taak een plekje op het middenrif van Barcelona te veroveren. Door het vertrek van Andrés Iniesta had het middenveld behoefte aan vers bloed. Natuurlijk is Iniesta van de buitencategorie. Maar Gomes bleek niet uit Barcelona-hout gesneden. Voor de Portugees werd meer dan 30 miljoen euro betaald. 

britse-amateurvoetballer-verkoopt-wondersloffen-op-ebay-met-hilarische-beschrijving
betting-nieuws

Britse amateurvoetballer verkoopt wondersloffen op Ebay met hilarische beschrijving

Afscheid nemen van je voetbalschoenen doet altijd zeer. De kicksen zijn stille getuigen van al het...

Lees meer