Logo
betting-nieuws

Deze coaches zijn bij de bookmakers favoriet om Setien op te volgen


Er ging een zucht van verlichting door Barcelona toen Ernesto Valverde werd ontslagen. Quique Setién werd zijn opvolger. Een trainer die de Cruijff-filosofie aanhangt, wat zorgde voor optimisme in de Catalaans hoofdstad. Echter zit Setién nu ook alweer op de wip. Ondertussen loopt er een groep trainers warm om Setién op te volgen. 

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Het managen van een topclub als Barcelona vraagt toch om andere vaardigheden dan een trainer die eindverantwoordelijke is bij respectievelijk Las Palmas of Real Betis. Er zijn een aantal factoren die Setién snel in zijn voordeel moet weten om te draaien, wil hij coach van Barcelona blijven. Het op de bank houden van topaankoop Antoine Griezmann stuit op veel onbegrip in Spanje. De aanvaller mocht nog wel invallen tegen zijn oude club Atlético Madrid. Hij begon als wissel ten faveure van Arturo Vidal. 

Daarmee liet Setién zijn intenties voor de wedstrijd tegen Atlético al blijken. Op papier had Barcelona slechts twee aanvallers op het veld staan toen er werd afgetrapt. Het tactisch onvermogen van de 61-jarige trainer zorgt in de kleedkamer voor onrust. Ook de aanwijzingen van Eder Sarabía worden niet gepruimd door het meerendeel van de selectie. 

De teleurstellende gelijke spelen tegen Celta de Vigo en Atlético Madrid hebben de druk op de positite van Setién flink vergroot. De coach is pas vijf maanden en 19 dagen in dienst van de Catalanen, maar er wordt nu al gesproken over een vertrek van de oefenmeester. Real Madrid kan donderdagavond namelijk een flinke stap richting de titel zetten. Winnen de Madrilenen, dan vergroot de ploeg de voorsprong op Barcelona naar vier punten. 

Met nog vijf wedstrijden voor de boeg wordt het een flinke opgave om de Koninklijke te achterhalen. Het eventuele mislopen van de titel kan Setién wel eens de kop gaan kosten. Het lijstje met opvolgers ligt al klaar. Net als afgelopen winter wordt Xavi nadrukkelijk in verband gebracht met een terugkeer Camp Nou. Hij is de topfavoriet om het stokje over te nemen van Setién. Na Xavi heeft Marcelo Gallardo de beste papieren bij de bookmakers. De 44-jarige Argentijn is al ruim zes jaar trainer van River Plate in zijn geboorteland. Roberto Martinez, bondscoach van België en onze eigen Ronald Koeman worden als outsiders beschouwd voor de job in Barcelona. 

De wens van Koeman om ooit aan de slag te gaan in Camp Nou is een publiekelijk geheim. De bondscoach van het Nederlands elftal heeft zelfs een clausule in zijn contract staan, waardoor hij Oranje kan verlaten voor zijn grote droom. Koeman ligt nog tot en met WK van 2022 in Qatar vast bij de KNVB.