Logo
betting-nieuws

Bookmakers: Verstappen moet Hamilton voor zich dulden in Oostenrijk


Het Formule 1-seizoen gaat komende vrijdag eindelijk van start. Het seizoen wordt afgetrapt met twee races achter elkaar in Oostenrijk. De Red Bull Ring is de plaats van handeling, een plek waar Max Verstappen goede herinneringen aan bewaard. Toch is de Nederlander niet favoriet voor de zege op het thuiscircuit van zijn team. Lewis Hamilton reist als favoriet af naar Oostenrijk.  

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Na de testweken was iedereen het erover eens: Mercedes is opnieuw topfavoriet voor de titel. De Zilverpijlen kwamen op het Circuit de Catalunya als beste uit de bus op basis van de rondetijden en de afgelegde afstand. Het team kwam in Barcelona met een ingenieus foefje op de proppen. Het zogenaamde DAS-systeem hield de gemoederen flink bezig. Uiteindelijk werd besloten dat het stuursysteem van Mercedes per 2021 niet meer gebruikt mag worden. Het is ook allerminst zeker of Mercedes dit systeem daadwerkelijk gaat gebruiken tijdens het aankomende seizoen. 

Normaliter zitten de tribunes in Oostenrijk volgepakt met in oranje uitgedoste Nederlanders. Die zijn er de komende races helaas niet bij. Het geeft Verstappen altijd het gevoel dat hij een thuisrace rijdt. Ondanks het gemis van het oranjelegioen zal de coureur van Red Bull Racing niet minder gemotiveerd zijn om voor de overwinning te gaan. 

Logischerwijs is regerend wereldkampioen Lewis Hamilton favoriet in Oostenrijk. De Mercedes-coureur beschikt op het eerste oog over de beste auto en staat er altijd op de momenten dat het moet. Zijn teambaas Toto Wolff ziet in Verstappen de grootste uitdager van Hamilton voor de wereldtitel. Daarmee lijkt Wolff indirect ook te zeggen dat Red Bull Ferrari al voorbij is gestreefd. 

Het zou in Oostenrijk wel eens een close call kunnen worden. Hamilton is nipt favoriet voor de openingsrace van het seizoen. Verstappen doet volgens de bookmakers niet veel onder voor de Brit. 

Wil je meer weten over inzetten op de Formule 1? Klik dan hier.