Logo
betting-nieuws

Hoe komt de Eredivisie er straks in aangepaste vorm uit te zien?


Bij aanvang van het seizoen 2020/'21 is er mogelijk weer publiek welkom in de Nederlandse voetbalstadions. Het Outbreak Management Team heeft een aantal voorwaarden opgesteld waaraan moet worden voldoen om weer supporters toe te laten in het stadion. Wanneer er aan deze volwaarden voldaan wordt, zullen de stadions voor een derde gevuld zijn. 

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Doordat de anderhalve meter ook geldt in en rondom de stadions kan slechts een gedeelte van de supporters naar binnen. Ook mag er niet gezongen en geschreeuwd worden. Dit zou het coronavirus kunnen verspreiden onder bezoekers. Om met ingang van het nieuwe Eredivisie-seizoen met publiek te gaan spelen, zal het kabinet het advies van OMT moeten overnemen.

Nog voordat dat zover is, druppelen de eerste reacties van de supporters binnen. De supportersvereniging van Ajax laat weten dat het niet ziet zitten om een selecte groep supporters naar binnen te laten. De vereniging wil dat er geen onderscheid gemaakt worden onder de aanhang. Of iedereen naar binnen, of helemaal niemand, stelt het orgaan. 

Naast de anderhalve meter afstand wordt er gesproken over mondkapjes en een triage voordat supporters straks weer de stadions in mogen. 

In Spanje zijn de plannen voor het toelaten van supporters al in een verder stadium. De competitie werd daar eerder deze maand hervat en mogelijk zijn er begin juli ook weer fans welkom. Om de afstand tussen de supporters te bewaren mag het stadion voor een derde gevuld worden. Een plan dat op weerstand stuit in Nederland. 

In de afgelopen periode, waarin in de landen om ons heen weer gevoetbald werd, ontstonden verschillende initatieven om de fans toch bij de wedstrijden te betrekken. Tottenham Hotspur gaf haar fans de gelegenheid hun team aan te moedigen via de grote tv-schermen in het stadion. Het Duitse Borussia Mönchengladbach kwam als eerste op het idee om papieren poppen met gezichten van de fans in het stadion te plaatsen.

In Denemarken werden de teams aangemoedigd vanaf buiten het stadion. Daar verzamelden supporters zich voor een drive-in. Ook is er in Denemarken reeds getest met het toelaten van 500 toeschouwers op gepaste afstand van elkaar. Zo moeten de stadions op een gefaseerde manier weer vol raken. 

Ziet de Nederlandse supporter het niet zitten om met een kleine groep plaats te nemen in het stadion, dan bieden bovenstaande ideeën eventueel uitkomst om de fans toch deel te laten zijn van de wedstrijd. 

In het oosten van Europa nemen ze het allemaal wat minder nauw met de regels om afstand te houden. Eerder deze maand zaten er al 25.000 supporters op de tribune bij de wedstrijd Partizan Belgrado - Rode Ster Belgrado. Inzet was een finaleplek voor de Servische beker. De bekerfinale in Kroatië, twee weken geleden, werd afgewerkt onder toeziend oog van 10.000 supporters. 

deense-fans-vieren-terugkeer-van-competitie-met-drive-in
betting-nieuws

Deense fans vieren terugkeer van competitie met drive-in

De clubs in de competities die in tijden van corona weer aan de bak moeten, zoeken naar allerlei...

Lees meer