Logo
betting-nieuws

Vier verschillende type keepers die je tegenkomt op de amateurvelden


De documentaire Keeper, vestigde deze week de aandacht op de positie waar altijd een beetje lacherig over wordt gedaan. 'Keepers zijn gek', is een veel gehoord credo. In Keeper werd dat beeld ook deels bevestigd, maar de film liet zien dat onze doelverdedigers op een goede manier 'gek' zijn. Ze zien het als een soort van roeping om de 'nul' te houden. Met die gedachte gaan ze iedere keer weer het veld op.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

De docu liet ook zien, dat ze er zijn verschillende soorten en maten. Er bestaat geen eenduidig prototype van de keeper. Op de amateurvelden kom je verschillende types. Wij hebben zes van deze meest voorkomende types voor je op een rij gezet. 

De showkeeper 

Deze doelman heeft alles tip top in orde. Het maakt hem niet uit wat een paar handschoenen kosten. Het liefste loopt hij met de nieuwste Adidas-handschoenen met fingersave. Maar dat is nog niet alles. Ook wordt er een handdoekje meegenomen het doel in, om de handschoenen weer droog te maken. De showkeeper denkt overal aan en weet: met de juiste uitstraling sta je al 1-0 voor, daarvoor hoef je niet eens heel goed te kunnen keepen. 

De keeper, omdat-het-moet 

Kwam toevallig aangewandeld op de training. Iedere positie was bezet, behalve die van de doelman, dus moest dit hoopje ellende maar op doel gaan staan. Uiteindelijk is hij daar nooit meer weggegaan, maar heeft hij nog altijd dezelfde houding als toen hij begon. Het gros van de wedstrijd leunend tegen de binnenkant van de paal wachtend op wat komen gaat. 

De keeper die op proef is geweest

Ook in de onderste regionen vind je altijd wel een paar gasten die hebben mogen ruiken aan het leven van profvoetballer. Ooit zijn ze opgemerkt door een scout van de BVO uit de buurt. Ze mocht twee proeftrainingen doen, maar bleken uiteindelijk toch niet over het talent te beschikken dat nodig is om opgenomen te worden in de opleiding. Echter blijft het predikaat talent altijd aan deze spelers hangen. Zo is dat ook met keepers. Die ene training bij FC Twente vergeten ze nooit en dat zul je tot in den treure moeten aanhoren. 

De keeper met de grote bek

Ai, ja, weer een tegendoelpunt: 0-3, wedstrijd gespeeld. Op ieder niveau zijn wij voetballers er goed in om elkaar overal de schuld van te geven. Wanneer je met gedachte het veld oploopt dit keer wél de 'nul' te houden, die immers veilig, en je krijgt er drie om je oren, dan is je weekend naar de klote. Keepers moeten hun frustraties ook kwijt en doen dat vaak op niet zo'n heel subtiele manier. Nadat de tegenstander 0-3 op het bord heeft gezet moeten de verdedigers het bekopen met een scheldkanonnade van de doelverdediger. Dat zijn we inmiddels wel gewend, hij zal het allemaal wel niet menen. Gelukkig maar. 

keeper-nodig-in-brazilie-is-er-nu-een-uber-voor-keepers
betting-nieuws

Keeper nodig? In Brazilië is er nu een 'Uber' voor keepers

Voetbal is de meest beoefende sport ter wereld. Het gemak waarmee het spelletje kan worden gespeeld,...

Lees meer