Logo
betting-nieuws

Project Restart: Neemt José Mourinho revanche op zijn voormalige werkgever?


De vrijdagavond ziet er met de terugkeer van de Premier League wat anders uit. De meest in het oog springende wedstrijd van vanavond is het treffen tussen Tottenham Hotspur en Manchester United in Londen. Gaat José Mourinho wraak nemen op zijn voormalige werkgever? 

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Spurs staat op de achtste plek in de Premier League, niet de positie waar het team hoort te staan. De ploeg heeft een achterstand van vier punten op Manchester United, dat de vijfde plek bezet. Deze plek geeft recht op deelname aan de voorronde van de Champions League. Het liefst willen de Londenaren meteen instromen in het hoofdtoernooi, maar dat lijkt een utopie te worden. Chelsea, dat vierde staat, heeft zeven punten meer dan Spurs. In eerste instantie richt men zich dus op de plek waar de tegenstander van vanavond staat. 

Met twee nederlagen en een gelijkspel was de vorm bij Spurs niet aanwezig voordat de competitie werd stilgelegd. Het gemis van Son en Kane deed zich voelen in Noord-Londen. De sterspelers van de equipe van Mourinho zijn vanavond wel gewoon inzetbaar. 

Voor Manchester United kwam de onderbreking van de Premier League op een wrang moment. Ole Gunnar Solskjaer had zijn team aan het draaien gekregen. De Mancunians zijn maar liefst 11 wedstrijden ongeslagen, gezien over alle competities. Vooral de overwinning op stadsgenoot Manchester City (2-0) maakte indruk. Dit seizoen weet Manchester United het beste in zich naar boven te halen tijdens de topwedstrijden. Er werd al twee keer gewonnen van Chelsea en ook tegen Manchester City haalde het team een 100% score. Spurs werd eerder dit seizoen op een 2-1 nederlaag getrakteerd op Old Trafford. 

Het probleem is dat United de punten laat liggen in de duels met de kleinere teams. Daardoor kan het niet aanhaken bij de top drie, maar wordt Chelsea, met drie punten achterstand, in de nek gehijgd. Bruno Fernandes, de winteraankoop van United, zal vanavond voor het eerst samen spelen met Paul Pogba op het middenveld. Ook Marcus Rashford is weer beschikbaar. Het wordt interessant om te zien hoe dit trio elkaar gaat aanvoelen. De verwachtingen zijn in ieder geval hooggespannen. Fernandes bewees voor de coronapauze al zijn waarde. Hij scoorde tot nu twee keer in vijf competitieduels. 

Het is moeilijk te zeggen wie er nou favoriet is voor deze clash. United won pas vier uitwedstrijden dit seizoen en speelt vaak goed tegen teams die de bal willen hebben. Met Anthony Martial en Rashford heeft Solskjaer spelers die dodelijk zijn in de counter. Dat weet hun vorige trainer Mourinho maar al te goed. Hij zal zich willen wapenen tegen de scherpe counters van United. 

Gezien de voorzichtige speelwijze van beide teams en het feit dat ze absoluut niet van elkaar willen verliezen, is een gelijkspel een reële uitkomst van dit duel. Vanwege de aftastende houding hoeven we weinig goals te verwachten. Een gelijkspel in combinatie met under 2,5 goals is daarom een aantrekkelijke wedtip. 

Een speler die aan United-zijde het verschil kan maken is dus de Portugees Fernandes. De middenvelder schroomt niet om zijn goede traptechniek te etaleren. Per wedstrijd schiet hij gemiddeld vier keer, waarvan 1.7 schoten op doel gaan. Gaat een afstandsschot van de schietgrage Fernandes United de overwinning opleveren? 

met-deze-aanpassingen-gaat-de-premier-league-woensdag-weer-van-start
betting-nieuws

Met deze aanpassingen gaat de Premier League woensdag weer van start

De grootste competitie ter wereld, waar de belangen het grootst zijn. de Premier League, gaat...

Lees meer