Logo
betting-nieuws

Zo kijk je vanavond gratis naar de finale van de Coppa Italia


In Italië wordt vanavond de eerste prijs van het seizoen uitgereikt. Juventus en Napoli ontmoeten elkaar in de finale van de Coppa Italia. Er worden ruim tien miljoen televisiekijkers voor dit duel verwacht, maar het totale aantal kijkers zal veel hoger uitvallen, aangezien de clash gratis is te zien.

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Afgelopen weekend was het eindelijk weer tijd voor 'calcio' in Italië. De halve finale van de Coppa Italia tussen Juventus en AC Milan werd door ruim 8 miljoen Italianen bekeken en werd daarmee prompt de best bekeken wedstrijd van het seizoen. Toch is het draagvlak voor het uitspelen van de Serie A en de bekercompetitie niet heel groot. Veel Italianen hadden er vrede mee gehad, wanneer het seizoen was stopgezet, zoals in Nederland is gebeurd. 

De belangen zijn echter te groot. Geen wedstrijden betekent geen inkomsten en dat zou een ramp betekenen voor de clubs en competitie. De wedstrijden uit de Serie A worden niet alleen in eigen land goed bekeken, maar zijn over de hele wereld enorm populair. Naast de Italianen die vanavond massaal voor de buis zitten, is het voor liefhebbers van Calcio uit andere landen mogelijk de topper tussen Juventus en Napoli gratis te volgen via een livestream. 

Via het Youtube-account en Twitter-account van de Serie A kan men in Nederland gratis kijken naar de finale van de Coppa Italia.  

Napoli - Juventus preview

Het televisierecord voor Juventus - AC Milan was niet te danken aan het hoogstaande spel van beide teams. Zonder franje bereikte de Oude Dame de finale. De eerste wedstrijd, gespeeld voor de lockdown, eindigde in 1-1. Het bloedeloze 0-0 gelijkspel in Turijn was voor Juventus daardoor voldoende om door te stoten naar de finale. 

Napoli rekende in de halve finale over twee wedstrijden af met Inter. Het eerste duel van het tweeluik werd met 1-0 gewonnen. Vervolgens bemachtigden de Napolitanen de finaleplek door een 1-1 gelijkspel. 

Weet Napoli Juventus te verslaan, dan wordt het de eerste Coppa Italia voor de ploeg sinds 2014. Juventus is nog voor alle prijzen in de race. Naast de Coppa Italia is de ploeg van Maurizio Sarri met Lazio Roma in een strijd verwikkeld om de landstitel en mag het ook nog steeds dromen van de Champions League. 

Napoli-trainer Gennaro Gatusso is gedwongen om vanavond zijn tweede keeper op te stellen. David Ospina pakte geel in de halve finale met Inter en is geschorst voor de eindstrijd. Alex Meret zal daarom het Napolitaanse doel verdedigen. Kostas Manolas en Kevin Malcuit zijn twijfelgevallen, maar mochten beiden niet fit genoeg zijn, dan heeft Gatusso nog voldoende spelers met kwaliteit over. 

Het seizoen in de Serie A voor Napoli mag gerust teleurstellend genoemd worden. Vorig jaar wist de ploeg lang in het spoor van Juventus te blijven in de titelrace, maar nu staat het team zesde. Die plek in de subtop zegt overigens weinig over de kansen om Juventus te verslaan vanavond. Napoli is nog steeds een ploeg met individuele kwaliteiten, die een wedstrijd kunnen beslissen. 

Dat geldt net zo goed voor Juventus, dat met Ronaldo een getergde speler in huis heeft, die in topwedstrijden het beste in zich naar boven weet te halen. Daarom krijgt de Oude Dame,  ook gezien de ervaring, de favorietenrol toebedeeld van de bookmakers. 

met-deze-aanpassingen-gaat-de-premier-league-woensdag-weer-van-start
betting-nieuws

Met deze aanpassingen gaat de Premier League woensdag weer van start

De grootste competitie ter wereld, waar de belangen het grootst zijn. de Premier League, gaat...

Lees meer