Logo
betting-nieuws

Met deze aanpassingen gaat de Premier League woensdag weer van start


De grootste competitie ter wereld, waar de belangen het grootst zijn. de Premier League, gaat woensdag weer van start. De Engelse competitieleiding heeft al bij de Duitsers en Spanjaarden hoe dat nou werkt: voetballen in tijden van corona. Uiteraard is er ook in Engeland geen publiek aanwezig en probeert men, net als in andere landen, op allerlei manieren een echte voetbalsfeer na te bootsen. 

Top bookmakers WijWedden

0 1

Jacks.nl

Alg. ranking

0 2

Bet365

Alg. ranking

Iedere competitie heeft z'n eigen noviteiten in deze coronatijd. Zo worden er in Duitsland bij Borussia Mönchengladbach kartonnen borden met gezichten van fans op de tribunes geplaatst, om het stadion voller te laten lijken. In Spanje maken ze gebruik van een techniek, waardoor op het televisie lijkt alsof er publiek op de tribunes zit. Het zijn virtuele fans die worden geprojecteerd op de lege stoeltjes en doet denken aan de game FIFA uit de beginjaren '00. 

De populaire voetbalgame speelt wel een belangrijke rol bij de wedstrijden achter gesloten deuren in Spanje en Engeland. Ontwikkelaar EA heeft voor het computerspel in de loop der jaren overal stadiongeluid verzameld. Deze database van geluid wordt nu ingezet voor de wedstrijden in tijden van corona. Zoals reeds ervaren met wedstrijden uit de Bundesliga, maakt dit het kijkspel aantrekkelijker om naar te kijken.

Ook in Engeland zullen er per wedstrijd zo'n 300 mensen aanwezig zijn in het stadion. Allen die naar binnen gaan moet zich laten controleren op de temperatuur. Degenen die de 'rode zone' betreden moeten hun COVID-19 status aantonen middels een medisch paspoort. De 'rode zone' bestaat uit het veld, de kleedkamers, de spelerstunnel en de technische ruimtes. 

Spelers in de Premier League wordt gesommeerd geen handen te schudden, niet te spugen en niet hun neus leeg te maken op het veld. Doen ze dit per ongeluk toch, dan staat hier geen sanctie op. Douchen na de wedstrijd is op gepaste afstand toegestaan. 

Een gevolg van het spelen zonder publiek is het wegvallen van het thuisvoordeel. Het aantal gewonnen thuiswedstrijden in de Bundesliga na de coronapauze is historisch laag, zo weet statistiekenbureau Gracenote. "Data laten zien dat spelers er onbewust voor kiezen om de bal nog een rond te spelen in plaats van een actie te maken, die normaal tot enthousiasme bij het publiek leidt", liet Simon Gleave, hoofd sportanalyse bij Gracenote, aan Reuters weten.

Om supporters toch deelgenoot te laten zijn van de wedstrijd laat Tottenham Hotspur een aantal supporters via de grote schermen in het stadion meekijken. Het gaat om een live feed waarop fans te zien zijn, zoals we dat eerder zagen in Denemarken bij Fodbold en Randers. De Premier League heeft voor de wedstrijden achter gesloten deuren ook een speciale 'juichcamera' geïntroduceerd. Spelers kunnen na het maken van een doelpunt na die camera rennen om zo toch samen met de fans het doelpunt te vieren. Het is een poging om de kijkervaring van de supporters die voor de televisie zitten, zo uniek mogelijk te maken. 

Liverpool heeft aangekondigd het You'll never walk alone gewoon af te spelen bij de opkomst van de teams. In overleg met verschillende supportersgroeperingen is besloten om de lege tribunes van Anfield Road aan te kleden met banners en spandoeken, die normaal gesproken ook door fans worden meegebracht naar het stadion. 

Seizoenskaarthouders van alle Premier League-clubs kunnen gratis de verrichtingen van hun favoriete club volgen. Alle kaarthouders krijgen een toegang tot de wedstrijden, die normaal gesproken achter de decorder van Sky Sports zit. Woensdag 17 juni wordt de Premier League hervat met Aston Villa - Sheffield United. Later op de avond treedt Manchester City aan tegen Arsenal in Londen.