Logo
Voetbal voorbeschouwingen

Magistrale maandag: Sevilla-teams winnen voor meer dan drie keer je inzet


Met de herstart van La Liga en de Serie A en deze week de Premier League zijn de bomvolle voetbalweken begonnen. Dat betekent dat er ook weer op maandag gevoetbald wordt. De ploegen uit Sevilla, die elkaar afgelopen donderdag nog elkaar het leven zuur maakten in de stadsderby, komen vanavond beiden in actie. 

Real Betis had weinig in de melk te brokkelen tijdens de ontmoeting met aartsrivaal Sevilla. Betis krijgt tegen Granada de kans om de nare smaak van die nederlaag weg te spoelen. Granada wist de eerste wedstrijd na de coronapauze wél winnend af te sluiten. Op eigen veld werd Getafe met 2-1 verslagen. 

Dat Betis even gaat winnen van Granada, is daarom ook te makkelijk gezegd. We vinden Granada namelijk terug op de negende plek van de ranglijst met acht punten meer dan Betis. Betis liet in de derby tegen Sevilla zien goed aan de bal te zijn, maar wist dit niet uit te drukken in de score.

Topscorers

NR.

Speler

Doelpunten

0 1

Carlos Fernández

8

0 2

Darwin Machís

6

0 3

Soldado

6

0 4

Antonio Puertas

6

Competitie stand

Pos.

GS

W

G

V

Pts

0 9

Valencia

36

13

11

12

50

10

Granada

35

14

8

13

50

11

Osasuna

36

12

12

12

48

Wedstrijdvorm

Alavés

0-2

Granada

Granada

2-2

Valencia

Real Sociedad

2-3

Granada

Ten opzichte van Granada heeft de club uit Sevilla een dag meer rust gehad. Dat kan wel eens het verschil maken in dit overvolle schema. Ook van de bookmaker krijgt Betis de voordeel van de twijfel, al is het door de hoge notering voor Granada ook aantrekkelijk niet mee te in gaan met het advies van de bookies. 

Voor Sevilla zijn de vooruitzichten wat beter. De nummer drie van Spanje ontvangt middenmoter Levante, dat een respectabel punt pakte tegen Valencia: 1-1. Gesteund door de overwinning in de stadsderby is Sevilla met afstand favoriet. Sevilla had weliswaar minder balbezit dan Real Betis afgelopen donderdag, de ploeg van Julen Lopetegui oogde wel een stuk frisser. 

Topscorers

NR.

Speler

Doelpunten

0 1

Roger Martí

11

0 2

Borja Mayoral

7

0 3

Rochina

5

0 4

Enis Bardhi

5

Competitie stand

Pos.

GS

W

G

V

Pts

11

Osasuna

36

12

12

12

48

12

Levante

36

12

7

17

43

13

Real Betis

36

10

11

15

41

Wedstrijdvorm

Valladolid

0-0

Levante

Levante

1-1

Real Sociedad

Mallorca

2-0

Levante

Levante

1-2

Athletic

Die frisheid kan ook tegen Levante doorslaggevend zijn. Sevilla heeft ook een dag meer rust gehad, wanneer het vanavond aantreedt tegen Levante. Om het nog wat spannender te maken, is het interessant om te kijken naar de mogelijke doelpuntenmakers in dit duel. Lucas Ocampos heeft zich dit seizoen ontpopt als een van de smaakmakers van Sevilla. De vleugelspeler was trefzeker tegen Real Betis en heeft inmiddels al 11 keer gescoord. 

Klik hier voor de beste wedtips en noteringen voor de duels in La Liga. 

bookmakers-voorlopig-nog-niet-zichtbaar-op-shirts-in-la-liga
betting-nieuws

Bookmakers voorlopig nog niet zichtbaar op shirts in La Liga

Wedkantoren en voetbal zijn onmiskenbaar met elkaar vervlochten. Veel van die bookmakers hebben hun...

Lees meer